Rusya'dan kritik ABD-YPG açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriyeli terör örgütü YPG'ye sağladığı askeri desteğin Washington'un kötü niyetini ortaya koyduğunu belirtti.

Rusya'dan kritik ABD-YPG açıklaması
Rusya'dan kritik ABD-YPG açıklaması
GİRİŞ 16.02.2018 23:16 GÜNCELLEME 17.02.2018 00:10
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Euronews televizyonuna verdiği röportajda ABD’nin Suriye'deki tutumunun kötü niyet içerebileceğini açıkladı.

"ABD SURİYE'DE OYUNLARINI KÜRTLER ÜZERİNDEN KURDU"

 

Lavrov, “Tüm bu hikâye (Türkiye’nin Afrin harekâtı), bir kez daha ABD’nin zayıf vizyonunu, uzağı iyi görmediğini, her ne derseniz deyin, belki de kötü niyetini bir kez daha ortaya koyuyor. Son 2-3 yıl boyunca ABD’nin özel kuvvetleri ve diğer askeri birimleri Suriye topraklarında yasalara aykırı bir şekilde varlık gösteriyor. Ne Şam tarafından bir davet, ne de BM’nin verdiği yetki var. Amerikalılar, Suriye’deki eylemlerinin daha başında oyunlarını Kürtler üzerinde kurdu ve Türkiye’nin memnuniyetsizliğini es geçti” diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN BU TUTUMU HİÇBİR ZAMAN SIR OLMADI"

Türkiye’nin bu konudaki tutumunun hiç kimse için ve hiçbir zaman sır olmadığını, Ankara’nın Suriye’nin içindeki bazı grupları, Türkiye ve diğer pek çok ülke tarafından terör örgütlerinin listesine alınan PKK’nın birer uzantısı olarak kabul ettiğine dikkat çekti.

"TÜRKİYE İZİN VERMEYECEĞİNİ AÇIKLADI, ABD TÜRKİYE'NİN GÖRÜŞÜNÜ ES GEÇTİ"

Lavrov, “Tüm bunlar belliydi. Türkiye birçok kez, Suriye ile Türkiye arasındaki sınır bölgesinin YPG'nin kontrolüne geçmesine hiçbir şekilde izin vermeyeceğini açıklamıştı. Buna rağmen Amerikalılar, Türkiye’nin görüşünü es geçerek, tüm bu süre boyunca YPG'ye günden güne sürekli ve yoğun bir şekilde silah tedarik etti” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 23
  • ferit 6 yıl önce Şikayet Et
    buna rağmen dış işleri nasıl olduda anlaştık diyebiliyor yuh yani
    Cevapla
  • OttoMAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet ABD silah desteği verdi fakat ey Rusya, siz bu çakallar daha küçükken silahları eline ilk veren ülkesiniz. 80 li yıllarda adını duyururken silahlarını da duyurduk. Ellerinde ki her bir mühimmat Rus imzalıydı. Şu bir gerçek kardeşim. Müslümanın Müslümandan başka dostu olamaz. Gavurun alayı birdir.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Cok Dogru. Peygamberimizin hadisinde belirttigi gibi: Küfür bir millettir. Ama malesef biz bir ümmet olamadik...
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı. böyle bir konuşma yapmaktada öyle. çünkü şimdi yaptığımız denke politikası yüzünden rusya karşısında imajımız zedelendi.
    Cevapla
  • Simdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Simdi o silaklar onlara dönecek bu kesin Baska care yok oyarsan oyarlar
    Cevapla
  • murat consodor 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu coğrafyada kimse kimsenin dostu değil. Türkiye de kuracaksa ilişki; ABD ile değil, Rusya ile olmalı. Ekonomi, askeri ilişkileri Rusya ile kurmalı ki ABD saf dışı bırakırsın. Dünya eski dünya değil. ABD de artık süper güç değil.
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD de artık süper güç değil...resmen zırvalamışsın... esed öncü birlikleri afrinde..bu da rusyanın ypg desteğini ifşa ediyor
    Cevapla
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Murat dogru söylüyor!rusyabize avrupali köpeklerden daha yakindir,eu ve abd ne rusya karşi bir alternativ olamaz ama ya arti,ya da eksi dememiz lagzim.13 eylül 1919 sivas kongeresinden sonra,rusya devleti,türk insaninin avrupali hirsizlardan korunmasi ve bunlari devre dişi birakmak için,kardeşlik elimizi türk millettine veriyoruz!rusya yalan söylemez,dobra dobra konuşur ama usa kalleştir yalan konuşur,al sana irak,ne yalanlar ürettiler ve saddami öldürdüler,eger atamiz hayatta olsaydi onuda,saddam gibi faşist deyip öldürürdü,iyi ki sn. Cb.Rte hayatta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti