Türkiye'ye çağrı: Beldemizi onlardan alın!

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Halep'in kuzeyindeki Bab ilçesine sığınan Tadif halkı, cuma namazından sonra Esed rejiminin Tadif'i boşaltması için gösteri düzenlendi.

Türkiye'ye çağrı: Beldemizi onlardan alın!
Türkiye'ye çağrı: Beldemizi onlardan alın!
GİRİŞ 17.02.2018 00:59 GÜNCELLEME 17.02.2018 01:05
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Bab ilçesine sığınan Tadif halkı, cuma namazından sonra düzenledikleri gösteri ile Beşşar Esed rejiminin Tadif beldesini boşaltmasını istedi.

"ESED BELDEMİZDEN ÇIKSIN"

 

Bini aşkın Tadiflinin katıldığı gösteride gruptakiler, Suriye rejimi tarafından 2016'da ele geçirilen beldenin sahiplerine iade edilmesi istedi.

EL BAB'A SIĞINDILAR

Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden temizlenen Bab ilçe merkezinde yaşamaya başlayan Tadifli göçmenler, gösteride rejim karşıtı slogan attı.

TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTEDİLER: BELDEMİZİ GERİ ALMAK İSTİYORUZ

DEAŞ'ın ardından Esed rejiminin saldırıları ile evlerini terk etmek zorunda kalan Tadif sakinleri, beldelerini geri almak için Türkiye'den de yardım istedi.

Gruptakiler, "Tadif'i işgalcilerden kurtarmak için askeri meclis istiyoruz", "Ebu Taltal halkı topraklarını istiyor" ve "Bab eşrafı, nerede komşuluk kardeşlik hakkımız?" yazılı pankartlar taşıdı.

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Bab ilçesinin güneyindeki Tadif'in büyük bölümü ve yakın köyleri Esed rejiminin kontrolünde. Yerleşimin kuzey mahalleleri ise Bab'ı kontrol eden TSK ve Suriyeli muhalifler ile Esed güçleri arasında cephe hattı konumunda.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Endişe, nerede mazlum ve mağdur varsa Türkiye diyor . Allahım bizi yeterli kıl , utandirma.
    Cevapla
  • Fedai 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendiniz alin eliniz ayagiz tutuyor
    Cevapla
  • diyarıbekir kürdü 6 yıl önce Şikayet Et
    senin nerede yaşadığını bilmiyorum.sen niye fetö hainlerini,veye başka hainleri barındıryorsun.senin elin kolun tutmuyormu.klavye başında atıp tutyorsun sana sorduğum soruyu KENDİME de soruyorum.
    Cevapla
  • Zeynep 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar çok kurnazlar magdursanız gidin ösoya katılın da görelim vatan sevdanızı boşuna sevinmeyin burası bizim suriye sizin er yada geç suriyeye gönderileceksiniz
    Cevapla
  • ozan 6 yıl önce Şikayet Et
    gaza getirmeyin kimseyi bu kadar insan öldu.kime yariyor.ayaklaninca gelip isgal ediyorlar
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    provakasyon bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada