Resmi duyuru geldi! Esed Afrin'e giriyor!

Suriye'deki Beşşar Esed rejimi, terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin'e "halk güçleri" olarak nitelendirilen bir grubun gireceğini bildirdi.

GİRİŞ 19.02.2018 11:47 GÜNCELLEME 19.02.2018 14:00
Bu Habere 289 Yorum Yapılmış

Rejimin resmi haber ajansı SANA, Afrin ilçesine birkaç saat içerisinde "halk güçleri" olarak adlandırılan birliklerin ulaşacağını duyurdu.

Terör örgütü PYD/PKK, Zeytin Dalı Harekatı ile 70'ten fazla noktanın kontrolünü kaybetmesi üzerine, rejim ile Afrin'e girmesi için pazarlığa hız vermişti.

SEMBOLİK REJİM BİRLİĞİ

AA'nın sabah saatlerindeki haberinde, PYD/PKK'nın "Menbiç modeli" üzerinde uzlaştığı, Fırat Kalkanı Harekatı'nda Menbiç'te yapıldığı gibi, sembolik bir rejim birliğinin TSK ve ÖSO ile cephe hattına konuşlanacağı duyurulmuştu.

PKK'NIN SÖZDE SÖZCÜSÜ HABERİ YALANLADI

Suriye ordusunun Afrin'e gireceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Haseke, şöyle konuştu:

"Biz defalarca Suriye ordusu Afrin'e girmedi dedik. Girecek de değil. Eğer Suriye ordusu Afrin'e gelecekse  bunu sizden, kamuoyundan saklamayız."

ESED İLE PYD/PKK İLİŞKİSİ

 

 

PYD/PKK'nın Suriye'deki varlığı 1979'da terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'ye kaçmasıyla başladı. Bu tarihten sonra teröristlerin katılımıyla örgütün yapısı ve eylemlerinin belirlendiği birçok kongreyi, Suriye'deki kamplarda gerçekleştiren Öcalan, PKK'yı yaklaşık 19 yıl boyunca Suriye'den yönetti.

Terör örgütü PKK, Suriye'deki ilk kongresini 1981 yılında yaptı. 1982 yılında Suriye'nin başkenti Şam'da yapılan ikinci kongrede Hafız Esed rejiminin desteği ile Türkiye'ye karşı silahlı mücadele kararı aldı.

Hafız Esed iktidarı, Türkiye ile başta Hatay ve su sorunu ile gerilen ilişkilerde kullanmak üzere, PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde örgütlenmesine yardım sağladı.

Suriye'de PYD adını alan PKK güdümündeki terör örgütünün liderliği, Şam istihbaratına üye Mervan Zeki'ye verildi. PYD/PKK'nın eski sözde başkanı Salih Müslim de bu partinin siyasi ofisinden sorumluydu. Şam'ın talimatı ile PYD, Öcalan'ın Suriye'yi terk etmesinden iki ay sonra 12 Ekim 1998'de resmen siyasi hayata katıldı.

Adana Mutabakatı ile Öcalan'ın Suriye'yi terk etmesinin ardından Şam'da yaşanan yönetim değişikliği ile Esed-PKK ilişkisi de yenilendi. 2011 yılında başlayan Suriye iç savaşının yol açtığı kaos ve otorite boşluğunda Esed rejiminin desteği, terör örgütü PKK'nın ülkenin kuzeyinde PYD adı altında örgütlenmesine, silahlı ve idari yapılar teşkil etmesine zemin hazırladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 289
  • Maraş 6 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki teröristlerin namlusunda Mehmetçiklerin kanı var, onları korumaya kimsenin gücü yetmeyecektir 40 senedir kan akıtıyor o teröristler devletimiz bunun hesabını sormadan oradan çıkmamalıdır
    Cevapla
  • asd 6 yıl önce Şikayet Et
    Elinde iki üç tane vilayet kaldı onu da alacağız elinden derdi o. Sonra rahatlar.
    Cevapla
  • u mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Beşşar esed halkına acımayan,ülkesini bölen bir hain konumunda.Tescilli hain.Terör örgütü ülkeni bölmek istiyor.Olur böl diyor.Milyonlarca müslümanın katliamından sorumlu.Ona hesap sormayanlarda katil.
    Cevapla
  • Mukan KAHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek boşuna değilmiş Suriyenin başına bunların gelmesi. Bunlar çok azgın bu yüzden de Allah başlarına bela vermiş amerikayı. Yahu Putin yetişmese sadece deas terörisleri bile alıyodu tüm Suriyeyi. Tam bir mal esed.
    Cevapla
  • Eyüp 6 yıl önce Şikayet Et
    Aklına yüreğine sağlık gardaş
    Cevapla
  • BABA 6 yıl önce Şikayet Et
    pkk -pyd Afrini işgal ettiği zaman neden müdahale etmedi.Şimdi teröristlerle bir olup Müdahale etmeye başlıyor.Demekki onların arkasındaki güç pyd.pkk ya da kol kanat oluyor.Yani Hedef Türkiye ve Suriye denen bir ülke yok artık.Terörist bir Esat var artık Suriyenin başında.Verilen emirleri harfiyen yerine getiriyor.Rusyaya ses yok zaten yöneten rusya.Abd ye ses yok .Haklı Olarak Türkiye devreye girince Yaygarayı basıyorlar.Biliyorlar neyin ne olacağını.Biz sabırla adım adım hedefe ilerliyeceğiz inşallah.Allahın yardımıyla.Bu bir Kurtuluş savaşıdır.İslamiyetin kalesine saldırıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...