Rus vekilden Türkiye ve Esed yorumu

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma Eğitim Komisyonu Başkanı ve uluslararası siyaset uzmanı Vyaçeslav Nikonov, Suriye ordusunun Afrin’e gireceği iddialarını değerlendirdi.

GİRİŞ 20.02.2018 01:10 GÜNCELLEME 20.02.2018 08:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma Eğitim Komisyonu Başkanı ve uluslararası siyaset uzmanı Vyaçeslav Nikonov, Suriye ordusunun Afrin'i almasının bölgedeki durumu daha da tırmandıracağını ve Rusya'nın durumu yumuşatmak için daha fazla diplomatik çaba göstermesi gerekeceğini söyledi.

"ESED'İN GİRMESİ TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARINA DOĞRUDAN AYKIRI"

 

Rus basınına konuşan Nikonov, Afrin'in Suriye ordusunun kontrolüne geçme ihtimaliyle ilgili "Bu, durumu daha da tırmandırır, zira doğrudan Türkiye'nin çıkarlarına aykırı" dedi.

"ANKARA VE ŞAM'IN BİRBİRİNİ ANLAMALARI OLASI DEĞİL"

Türkiye'nin Astana, Soçi ve Cenevre gibi Suriye'de istikrara yönelik süreçlerde yer alan önemli bir diplomatik partner olduğunu vurgulayan Nikonov, Afrin'in Suriye ordusuna geçmesi halinde Ankara ve Şam'ın birbirini ‘anlamalarının' pek olası olmadığını söyledi.

Nikonov "Burada da Rusya'nın durumu yumuşatmak için daha fazla diplomatik çaba göstermesi gerekir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 13
  • muammer 6 yıl önce Şikayet Et
    hızlı olmak lazım .tutanın elinde kalıyor.bizim oralar kadar gitmemizi istemiyorlar.oyalanmak aleyhimize.
    Cevapla
  • atilla 6 yıl önce Şikayet Et
    Esat Basmı dedin anlamadım
    Cevapla
  • Akkaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Katil ESAD Milyonlarca Müslüman Suriyeli kendi halkını öldürdü girerse gine öldürecek demektir Türkiye buna müsade etmez onlarda sıkar bu iş olmaz olsada Suriye ordusu diye bir şey kalmaz Belkide ölen onca masumların intikamı Türkün elinden olacaktır.
    Cevapla
  • ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen valla
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    afrinden pyd liler gitse rejim gelse bile mülteciler evlerine dönemiyecekki gene esad terör yapacak sakın kabul edilmesin savaşa devam
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    eset afrini istiyorsa bizde esedin teröristlerinin bize verdiği doğrudan ve dolaylı zararlarının bedelini istiyoruz. esed bu bedeli ödemeli ozaman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu