İran'da Koronavirüs'ün ardından yamyam çekirge paniği

Koronavirüs'ün en çok etkilediği ülkelerden biri olan İran'da virüse çare aranırken, yeni bir felaket daha baş gösterdi. Özellikle Orta Doğu ile Körfez gündeminde koronavirüs kadar yer edinen yamyam çekirge istilasına karşı İran BM'den yardım talebinde bulundu.

İran'da Koronavirüs'ün ardından yamyam çekirge paniği
İran'da Koronavirüs'ün ardından yamyam çekirge paniği
GİRİŞ 31.03.2020 15:57 GÜNCELLEME 31.03.2020 15:57
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

2020 yılına oldukça hızlı giren ülkelerden biri de İran. Yaptırımlar, Kasım Süleymani'nin öldürülmesi derken Koronavirüs ile mücadele vermeye başlayan ülkede bu sefer de yamyam çekirge istilası baş gösterdi.

 

Bir süredir tarım alanlarını talan eden çekirgeler ile başı dertte olan İran, BM'den yardım talebinde bulundu.

YARDIM ÇAĞRISI

Tarım alanlarında büyük tahribatlara neden olan istila sonrasında, İran Bitki Koruma Örgütü Başkanı Muhammed Rıza Bargahi, BM bünyesinde faaliyet yürüten ilgili birimlere yardım çağrısı yaptı. 

 

 

Bargahi:  "BM, Kızıldeniz çevresindeki ülkelerin, özellikle Suudi Arabistan'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki mahsul ve gıda güvenliğini tehdit eden çekirge ile mücadele etmek için daha fazlasını yapmalı" dedi. Mohammad Reza Bargahi, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), merkezi bölgedeki Çöl Locust'unu (CRC) kontrol etmek ve bu istilaya karşı mücadele için bizimle birlikte hareket etmeli dedi. 

YAMYAM ÇEKİRGELER

Afrika, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde tarım alanlarında ciddi tahribatlar oluşturan otobur çekirgelere yamyam denmesinin sebebi oldukça korkunç. Yiyecek bulamadığında yamyama dönüştüğü belirtilen canlıların, antik Mısır döneminde bölgede meydana gelen istilaları yapan türlerle aynı cinsten olduğu söyleniyor.

Bir sürü de sayıları 80 milyona kadar çıkabilen çekirgelerin, yatay hareket eden tırtıklı çene yapısına sahip çekirgelerin yavruları sağanak yağmurlarda yumurtadan çıkmasına sebep olur

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı çekigeler irandan öteye hele çine hiç geçmeyin sizi ham yaparlar ona göre. Zaten zalim kan içicilerin memleketinde görevinizi tam yapın. Nemrutlarının beynini yemeden gitmeyin. Yahudiler gibi dini kendilerine has kılan bu zalimlere firavuna verdiğiniz dersi verin.
    Cevapla
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    koranavirüs çekirge petrol fiyatları acaba bunlar birbirinden bagımsızmı şayet degilse birileri insanlıga yaşama hakına meydan okuyor
    Cevapla
  • Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Aklınızı başınıza almazsanız deha beteri gelir Firavun kavmi ne bir baķın örneği var.
    Cevapla
  • Trf 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede yamyamlar gibi sünni avina çıkanlar yoksa bu cekirgelermiydi
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun inşallah onca masumun canını hiçe saydınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı