Paralı askerlerin Bağdat terörü

Harper's Magazine, ABD işgali sırasında Irak'ta görev yapan Blackwater'ın paralı askerlerinin Bağdat sokaklarındaki terörünü gösteren videoları ilk kez yayınladı.

Paralı askerlerin Bağdat terörü
Paralı askerlerin Bağdat terörü
GİRİŞ 20.04.2012 01:21 GÜNCELLEME 20.04.2012 01:21
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD'nin en köklü dergisi Harper's Magazine, ABD işgali sırasında Irak'ta görev yapan sivil güvenlik şirketi Blackwater'ın paralı askerlerinin Bağdat sokaklarındaki terörünü gösteren videoları ilk kez yayınladı.

ABD'nin Irak'ı 2003 yılında işgali sonrasında Amerikan sivil güvenlik şirketi Blackwater'a bağlı özel komandolar bu ülkede görev yaptı. Irak'taki birçok işkence ve öldürme olayında Blackwater'ın paralı askerlerinin imzası bulunuyordu. ABD'nin en köklü dergilerinden Harper's Magazine, nisan sayısında sivil güvenlik şirketi Blackwater'ın paralı askerlerinin Bağdat sokaklarında araçlarıyla estirdikleri terörün yeni video görüntülerini yayınladı.

Harper's Magazine'da Charles Glass imzalı "Savaşçı Sınıf" adlı makalede, Blackwater'ın Irak'ta görev yaptığı dönemde değişik tarihlerde çekilmiş video görüntüleri ve fotoğrafları yayınlandı. Glass'ın Irak'ta Blackwater için çalışmış bir kaynaktan aldığı görüntülerde, günlük yaşam içinde Irak halkına uygulanan terör açık bir şekilde görülüyor.

Harper's Magazine tarafından yayınlanan ilk video görüntüsü "Bağdat, Irak, Mayıs-Eylül 2005" tarihini gösteriyor. Blackwater'a ait bir konvoy hızla kentin içinde ilerliyor.

Aniden, sivil güvenlik şirketi Blackwater'a ait bir jeepin kapısı aralanıyor ve makineli bir tüfekle akan trafiğin üzerine ateş ediliyor.



TRAFİKTE YAYLIM ATEŞİ

İkinci video görüntüsü ise askeri bir aracın üzerinde kaydedilmiş. M4A1 makineli tüfeğiyle, konvoyun geçişi sırasında durdurulmuş araçlara ateş ediliyor. Ateş eden özel güvenlik çalışanı kendinden o kadar geçmiş durumdaki, park halindeki araçları da unutmuyor. Blackwater'a ait askeri araç önündeki arabaya arkadan çarparak, arka camını tuzla buz ediyor.

Başka bir görüntüde ise, Blackwater'a ait bir araç, trafiğin içine daldıktan sonra hızla yoluna devam ediyor. Araç önüne çıkan bir arabayı ezdikten sonra hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor.

HELİKOPTER HEDEF GÖZETMİYOR

Yine Harper's Magazine tarafından yayınlanan diğer bir video görüntüsünde, sivil güvenlik şirketi Blackwater'a ait bir helikopter Bağdat semalarında seyir halinde. Helikopter hedef gözetmeksizin caddede gördüğü her şeyin üzerine ateş ediyor.

KADINA ÇARPIP YOLUNA DEVAM EDİYOR

Harper's Magazine'dan Charles Glass imzalı haberde, 1 Nisan 2006 tarihli bir video görüntüsünde ise, Blackwater'a ait bir askeri konvoy yine şehir içinde son süratle seyrediyor. Caddede karşıdan karşıya geçmek isteyen Iraklı bir kadına çarpan Blackwater'a ait araç, hiç durmadan yoluna devam ediyor.

Sadece aracın içindeki bir Blackwater çalışanı "Oh, aman tanrım" diye bağırıyor.

KÜFÜRLÜ MESAJ

Derginin yayımladığı bir fotoğrafta ise, demir bir blokun üzerine, "2004 yılında burada öldürülen Blackwater çalışanı Amerikalılar için" yazısı yer aldıktan sonra küfrediliyor.

YORUMLAR 14
  • ugur karakol 12 yıl önce Şikayet Et
    amerika. tamam amerikanın nasıl bir devlet oldugunda hepimiz hem fikiriz.adamlarda merhamet vicdan yok,peki amerika ıraga girerken baskentlerini 24 saat icinde teslim eden ve ellerinde amerika bayraklarıyla saddamın heykelini yıkan ıraklıların hiç mi sucu yok. benim atam zamanında ingiliz bayragı alıp dolasmamıs canakkalle vatanı icin can vermiş ki biz böyle özgür olalım diye binlerce tesekkürler hepsine
    Cevapla
  • başar uyandıran 12 yıl önce Şikayet Et
    beşar esed yaptığın bu zulüm yanın aklmayacak.hesabını erdoğan senden soracak. aaaaaaa yanlış okumuşum.amerikanmış bunlar.kusura bakmayın amerikalı dostlarımız.size her şey serbest
    Cevapla
  • apollo creed 12 yıl önce Şikayet Et
    sn. Murat Diniz. İşte bizim ülkemize girememelerinin sebebi bu ruh, kurtuluş zamanında bizde ıraklılar gibi önemsemeydik bizimde başımıza bunlar gelirdi.
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 12 yıl önce Şikayet Et
    2005 Bağdat. Bunları ve fazlasını gördüm.. Ama bunu yapanlar sadece Blackwater değildi, Amerikan ordusu da aynı şeyleri yapıyordu.. Misal kadına çarptığında durursa hedef olacağını biliyor, "Iraklılar baksın çaresine" diyor ve devam ediyor.. Yolda çarptıkları arabalar zaten standart.. Önlerine denk gelirsen, vurur yoldan atarlar.. Bizim arabaya da vurdular.. Arkalarına da 100m yaklaşırsan, direk ateş ederler.. Bana da ettiler.. Kendilerine verilen talimatlar böyle.. Talimat olmadığı yerde de, can korkusundan yapıyorlar.. Trafik sıkışıyor misal. Çıkıp MG3'le kavşakta birbirine girmiş araçlara ateş ediyor ki açılsınlar.. Zeka! Bizim şöförün akrabası yaralandı o şekilde.. 1 ölü, 3 yaralı gibi bir durumdu.. Daha neler neler.. Mesele Blackwater değil, Araplar hakkındaki tüm bilgileri yanlı medyaları olan ve ölümden ödü patlayan çömez amerikalıların eline silah verip, onları da bu meydana sürmek.. Kanın çoğu Dick Cheney'nin boynunda..
    Cevapla
  • İskender Bayrak 12 yıl önce Şikayet Et
    D.N. : T.. Allah ; kadına çarpıp gidenlerden çok, bu ve bunun gibi olaylara göz yuman insanlığı ve kulları ıslah etsin, vicdanıyla baş başa bıraksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!