Lieberman'ın kaderi Kıbrıslı Rum'un elinde

Yolsuzluk suçlamaları nedeniyle dün istifa eden İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman hakkındaki iddiaları aydınlatacak bir Kıbrıslı Rum tanık bulunduğu ileri sürüldü. İsrail söz konusu tanığı mahkemeye çıkarmak için Rumlardan yardım istedi.

Lieberman'ın kaderi Kıbrıslı Rum'un elinde
Lieberman'ın kaderi Kıbrıslı Rum'un elinde
GİRİŞ 15.12.2012 14:55 GÜNCELLEME 15.12.2012 14:55

Selim Sayarı'nın haberi

Rum basınına göre, yolsuzluk suçlamaları nedeniyle dün istifa etmek zorunda kalan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman hakkındaki iddialar için İsrail Başsavcısı Yehuda Weinstain harekete geçti.

İsrail Başsavcısı Yehuda Weinstain, Rum tanığın Tel Aviv'de ifade vermesini sağlamak için Güney Kıbrıs Adalet Bakanlığı'na başvurdu.

İsrailli Başsavcı Weinstain, Dışişleri Bakanı Lieberman meselesiyle ilgili somut bilgilere ve detaylara sahip bu Rum'un İsrail topraklarında ifade vermesi için izin istedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle dün istifa etmek zorunda kalmıştı.

Lieberman'a yönelik iddialar arasında bir Rum şirketinin adı geçiyor. İsrail hükümetinin tanık olarak dinlemek istediği Rum vatandaşının ise bu şirketin mali müşaviri olduğu öne sürülüyor.

Rum yönetimi de konuyu uzun süredir değerlendiryor. Rum lider Dimitris Hristofyas'ın İsrail'le Rum kesimi arasındaki yakın ilişkinin bozulmaması için çok titiz davrandığı belirtiliyor.

Rum yönetiminin iki ülke arasındaki yakın işbirliğini gözeterek Rum mali müşavirin ifade vermek üzere İsrail'e gitmesine izin vereceği belirtiliyor.

 

KAYNAK: NTV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak