İslami Cihad liderinin Fatih aşkı başka

İsrail işgaline karşı yıllardır silahlı gücüyle mücadele eden İslami Cihad Hareketi'nin Lideri Dr. Ramazan Abdullah Şallah, Fatih Sultan Mehmet'e olan hayranlığıyla dikkati çekiyor.

İslami Cihad liderinin Fatih aşkı başka
İslami Cihad liderinin Fatih aşkı başka
GİRİŞ 25.12.2012 20:25 GÜNCELLEME 25.12.2012 20:25

AA muhabiriyle özel hatıralarını paylaşan Filistin İslami Cihad Hareketi Lideri Şallah, kendisine örnek aldığı İslam kahramanlarından birinin Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet olduğunu söyledi.

Gençlik yıllarında Gazze'de yayımlanan İstiklal Gazetesi'nde haftalık bir köşesi olduğunu belirten Şallah, makalelerini ''Fatih Sultan Mehmet'' müstear ismiyle kaleme aldığını belirtti.

Makalelerinde, ''Fatih Sultan Mehmet'' müstear adını kullanma gerekçesini anlatan Şallah, şöyle konuştu:

''Bu köşe benim ve okuyucularım için özel bir alandı. Bütün dünya büyük İslam kahramanı Fatih Sultan Mehmet'in kim olduğunu bilir. Ben de bu İslam kahramanının hayat hikayesini gençlik yıllarımda okuduğumda çok etkilenmiş ve ağlamıştım. Fatih Sultan Mehmet'i kendime örnek almıştım. Böyle bir şahsın yeniden İslam ümmetinin başına geçmesi umuyorum.''

Söz konusu gazetede yayınlanan makalelerin büyük ilgi gördüğünü anlatan Şallah, o yıllarda, Filistinli Şair Mahmud Derviş'in de yazılarına ilgi gösterdiğine dikkati çekti.

Şair Derviş Gazze'ye döndüğü gün yine Fatih Sultan Mehmet müstear ismiyle bir makale kaleme aldığını anlatan Şallah, ''Bu yazıyı Mahmud Derviş okumuş ve o sıra kendisiyle röportaj yapmak isteyen bir televizyon kanalına, Fatih Sultan Mehmet isimli köşe yazarının da katılması halinde görüşmeyi kabul edeceğini belirtmişti'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...