Yeni Toyotalar tanıtıldı

"Yenilenen Yüzüyle Toyota Türkiye Turu" etkinliği kapsamında Toyota'nın başta Corolla olmak üzere Auris, Verso, Yaris, Avensis ve RAV4 modelleri Diyarbakır'da tanıtıldı.

Yeni Toyotalar tanıtıldı
Yeni Toyotalar tanıtıldı
GİRİŞ 10.01.2014 15:30 GÜNCELLEME 10.01.2014 15:30

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, "ÖTV ve kurdaki artışla kredilere getirilen düzenleme nedeniyle otomobil satışında yüzde 20 ile 30 arasında düşüş bekliyoruz. Toplam satışın bu yıl 600 binler seviyesine gerileyeceği görüşündeyiz" dedi.

"Yenilenen Yüzüyle Toyota Türkiye Turu" etkinliği kapsamında Toyota'nın başta Corolla olmak üzere Auris, Verso, Yaris, Avensis ve RAV4 modelleri Diyarbakır'da tanıtıldı.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Kurumsal İlişkiler Direktörü Okutur, Kardelen Toyota Plaza'da düzenlenen etkinlikte, Toyota'nın yeniliklerin markası olduğunu belirtti.

Otomobillerdeki ÖTV artışına değinen Okutur, şöyle konuştu:

"Yeni yılın ilk gününde ÖTV vergilerinde bir artış söz konusu oldu. Kurlardaki yükselişin yanında, ÖTV artışı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) otomobil kredilerine getirdiği düzenleme, cari açığın azaltılmasına ve tasarrufa yönelmesine yönelik bir uygulama olarak görülüyor. ÖTV ve kurdaki artışla kredilere getirilen düzenleme nedeniyle otomobil satışında yüzde 20 ile 30 arasında düşüş bekliyoruz. Toplam satışın bu yıl 600 binler seviyesine gerileyeceği görüşündeyiz. Toyota ve sektörümüzdeki tüm markalar 2014 yılı için belirledikleri stratejilerini yeniden gözden geçireceklerdir."

"EN GÜVENİLİR OTOMOBİLLER ARASINDA YERİMİZİ ALDIK"

Okutur, yeniliklerin öncüsü Toyota'nın Interbrand'in "Dünyanın En Değerli Markaları" araştırmasının otomobil kategorisinde liderliğini geçen yıl da koruduğuna işaret ederek, Toyota'nın yüzde 17'lik bir büyüme göstererek marka değerini 35 milyardan 346 milyon dolara yükselttiğini kaydetti.

Toyota'nın başta Prius olmak üzere 5,7 milyonu aşan hibrit araç satışıyla da tüm rakiplerini geride bırakarak üç yıl üst üste dünya genelinde "En İyi Küresel Yeşil Marka" olmayı başardığını kaydeden Okur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Toyota'nın kalitesi ve güvenilirliği Alman denetleme ajansı TÜV tarafından da üst üste 4'üncü kez tescil edildi. Toyota 2014 TÜV raporunda en başarılı marka olarak dikkat çekti. 5 farklı araç kategorisinde, 15 modelimizle ilk 10 listesinde en güvenilir otomobiller arasındaki yerimizi aldık. Geçtiğimiz yıllarda ve TÜV raporlarında olduğu gibi bu yıl da lider pozisyonunu koruyarak, yüksek güvenilirliğimizi ve uzun dönem dayanıklılığımızı kanıtlamış olduk."

"BÖLGE ZENGİNLEŞECEK"

Diyarbakır Toyota Plaza Kardelen Genel Müdürü Hikmet Baran ise, tüm yeni modellerin yanında Yeni Corolla'nın yoğun bir ilgi gördüğünü söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin çözüm süreci, teşvik uygulamaları ve yapımı süren barajlar nedeniyle yatırımcıların büyük ilgisini çektiğini belirten Baran, "Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesine yatırımcıların büyük ilgisi var. Barajların sulama kısımlarının tamamlanmasıyla bölge zenginleşecek" diye konuştu.