Türkiye, Passat'ın en büyük pazarı oldu

Volkswagen, baştan aşağıya yenilenen Passat’ı Kasım’da piyasaya sunacak.

Türkiye, Passat'ın en büyük pazarı oldu
Türkiye, Passat'ın en büyük pazarı oldu
GİRİŞ 20.10.2014 09:01 GÜNCELLEME 20.10.2014 09:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye, İngiltere ve Rusya’daki satışları ikiye katlayarak VW Passat’ın Avrupa’da en çok satıldığı pazar oldu.

Türkiye, Volkswagen’in (VW) Passat modelinin Avrupa’da en çok satıldığı ülke oldu. Türkiye’de 2013’te 17 bin 214 adet VW Passat satılırken, en yakın rakibine 10 bin adet fark atıldı. İngiltere ve Rusya, Türkiye’yi takip etti. Türkiye’de 2013’te 17 bin 214 adet Passat satılırken, İngiltere 7 bin 810 adet, Rusya 6 bin 454 adette kaldı. 8’inci jenerasyon Passat’ın İtalya Sardunya’daki tanıtım toplantısında konuşan Volkswagen Binek Araç Pazarlama Müdürü Çağrı Öztaş, Türkiye’nin Avrupa’da en çok Passat satan ülke unvanını elde ettiğini söyledi. Yılın 9 ayında 12 bin 913 adet.
 
Passat sattıklarını belirten Öztaş, yıl sonunda 2013’ün üzerine çıkmayı hedeflediklerini aktardı. Çağrı Öztaş, Passat’ın station wagon versiyonu Variant’ın en çok satıldığı ülkenin 37 bin adetle Almanya olduğunu ekledi. 
 
Volkswagen’in Türkiye’de premium marka olarak algılandığını kaydeden Öztaş, “ “Baştan aşağı yenilenen Passat bunu daha da pekiştirecek. VW’nin yaptığı araştırmaya göre, dünyadaki premium algısı en yüksek ülke Türkiye” dedi.
 
Premium algısını yukarı taşıyacak
 
VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Yeni Passat, markanın  premium algısını yukarı çekecek” dedi.
 
60 km hızda kendi gidiyor
 
Volkswagen Passat, Kasım sonu itibarıyla 69 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Baştan aşağıya yenilenen Passat özellikle otonom (sürücüsüz) sürüş teknolojisiyle öne çıkıyor. Araçta yer alan Trafikte Sürüş Asistanı, aracın hızının 60 km’nin altında olduğu zaman devreye giriyor. Sistem, sıkışık trafikte otomobilin  gaz ve frenin otomatik olarak devreye girmesini sağlıyor.

YORUMLAR 3
  • mutahhar 9 yıl önce Şikayet Et
    o paraya gider mazda 3, subaru xv ya da mitsubishi asx alırım daha iyi.
    Cevapla
  • cologne35 9 yıl önce Şikayet Et
    alp arkadasa katiliyorum. Türkiyede insanlar passat, golf gibi arabalara dünyanin parasini veriyorlar ve lüks otomobile bindiklerini saniyorlar. VW cok siradan normal bir sinif araba. adi üstünde halk abrabasi. ayrica almanyada sattigi fiyatin cok daha üstünde pazarliyor türkiyede vergiler ile birlikte. bir ford bir opel yada toyota passatdan cok daha hesapli ve daha fazla konfora sahip.
    Cevapla
  • ALP042 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu araca bu kadar para verenin aklına gerçekten şaşıyorum. Neredeyse Mercedes Bmw Fiyatına satıyorlar. Hele ki Doğuş Oto aracı iyice pahalandırıyor... VW i bu kadar abartmayın. Daha uygun fiyata çok daha fazla donanımlı araçlar da var. Opel, Ford vs... 80 90 bin verip Passat alınıyor ama multimedya sistemi , sunroof, deri koltuk bile yok. Parça ve servis fiyatlarıda ona göre. Lüx araca binmiyorsunuz sorun çıkarmayan aracada...
    Cevapla