OYDER'den eski araçlarla ilgili çağrı

OYDER Başkanı Z. Alp Gülan, ekonomik ömrünü tamamlamış araçların dönüştürülmesinin büyük yararlar sağlayacağını belirtti.

OYDER'den eski araçlarla ilgili çağrı
OYDER'den eski araçlarla ilgili çağrı
GİRİŞ 20.11.2014 21:21 GÜNCELLEME 20.11.2014 21:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

OYDER-Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Z. Alp Gülan, ekonomik ömrünü tamamlamış araçların dönüştürülmesinin çevre ve güvenlik açısından büyük yararlar sağlayacağını belirtti. Gülan, Türkiye’de trafiğe kayıtlı otomobil ve hafif ticari araçların ortalama yaşının 12, ağır vasıtalar dahil edildiğinde bu rakamın 16 olduğunu belirtti. Gülan, Batı Avrupa ülkelerinde ortalama araç yaşının ise 7 olduğunu ifade etti. 

OYDER-Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği, otomotiv sektöründe son gelişmelerin değerlendirildiği “Diyalog” bölge toplantılarının 20’ncisini Erzurum’da gerçekleştirdi. Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Otomotiv Perakendecileri’nin katıldığı toplantıda OYDER-Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Z. Alp Gülan, sektördeki son gelişmeleri değerlendirirken, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç da bir konuşma yaparak yetkili satıcılara seslendi.

OYDER-Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Z. Alp Gülan, yaptığı konuşmada, Türkiye’de 20 yaş üstünde 1 milyon 650 bin adet otomobil ve 230 bin adet hafif ticari araç olduğuna işaret ederek, "20 yaş ve üstü eski teknoloji araçların CO2 (karbon dioksit) salımı 220 gr/km iken yeni nesil araçlarda ortalama oran 130 gr/km’dir. Eski araç parkımızın çevreye verdiği hasar ise 550 milyon ağacın bir yılda temizleyebileceği kadardır. Bu da 200 Belgrad Ormanı’na eşdeğer bir rakamdır. Avrupa’da hava kirliliğini temizlemek için araç başına harcanan rakam 8 bin 494 Euro’dur. Şu anda devlet bu rakamın yarısını dönüşüm için harcasa eski teknolojiye sahip birçok araç trafikten çekilebilecektir. Çevre için yapılabilecek en büyük desteğin bu olduğu kanaatindeyiz.” diye konuştu.

Toplantıda yetkili satıcılara seslenen Ali Koç ise Türk ekonomisinin dünyadaki büyük krize ve yakın coğrafyadaki sıkıntılara rağmen önemli önlemler alacak kadar etkilenmediğini belirterek, “Ekonomimiz, yaşanan dalgalanmalardan etkilenmeden yoluna devam ediyor ve ekonomimiz sağlam temellere dayanıyor.” dedi. Yetkili satıcılara seslenen Ali Koç, otomotiv sektörünün son 20 yılda teknolojik olarak önemli mesafeler kaydettiğini, ülkede sektörün geleceğine güvendiğini ifade etti. Koç, şöyle dedi: 

“Gelecek vaadeden yetkili satıcılıkların nitelikli insan gücü yetiştirmeleri öneminli. Bu yöndeki eğitimler artırılmalı. Kurumsallaşma ile ve gelecek kuşaklara iyi eğitim vermek sureti ile iş ortaklarımız bu mesleği ileriye taşıyacaktır. Aile şirketlerinde kurumsal yapılaşma da önemli bir konu. Aile şirketleri profesyonel anlamda kurumsallaşmalıdır. Bu durum, aile şirketlerinin yararına olacaktır.”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • HALİL İBRAHİM 9 yıl önce Şikayet Et
    İşin ucunda yeni araba satışı olunca Ford un distribütörü koç çevreci oluyor. Arkadaş ne güzel uyutuyorlar bizi, bunlar değilmi türkiyenin kendi aracını üretmesi zor diyen.
    Cevapla