Eski araçlar trafiğe çıkamayacak

Paris'te hava kirliliğinin azaltılması için 1997 öncesine kayıtlı araçlar, sabah saat 8.00 ile akşam 20.00 arasında trafiğe çıkamayacak.

Eski araçlar trafiğe çıkamayacak
Eski araçlar trafiğe çıkamayacak
GİRİŞ 01.07.2016 16:15 GÜNCELLEME 01.07.2016 16:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransa'nın başkenti Paris'te hava kirliliğinin azaltılması için uygulanan plan çerçevesinde 1997 yılı öncesine kayıtlı araçlaratrafik yasağı başlatıldı.

Paris Belediyesi tarafından alınan karar kapsamında, 1 Ocak 1997 öncesine kayıtlı özel otomobiller ve 1 Haziran 1999'dan önce alınmış motosikletler sabah saat 08.00 ile akşam 20.00 arasında Paris merkezde trafiğe çıkamayacak.

Trafiğe girdiği tespit edilen eski araç sahiplerine ise her giriş başına 35 avro ceza kesilecek. Eski aracını bırakan sürücülere ise belediye toplu ulaşımda indirim uygulayacak.

Konuya ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yapan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, dünyada her yıl 7 kişiden 1'inin hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlattı. Hidalgo, dünyadaki birçok şehirde olduğu gibi kirliliği engellemek için harekete geçtiklerini ve benzer tedbirleri almaya devam edeceklerini belirtti.

YORUMLAR 4
  • ankaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    ortalık çakal arabası dolu bizde sıkıntı yok tekerleri koptu kopacak egzoz sesi daha daha neler
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bizdede tam tersi nekadar havayi kirletirsek oladar iyi, yahu hicmi avrupanin uyguladigi güzel seylerden ders almayacagiz? yuh olsun bizlere.
    Cevapla
  • haldun 7 yıl önce Şikayet Et
    gavur aşıklığıbda. sınır yok. Avrupa insancıl olduğundan değil kanun korkusundan düzgün görünürler oysa tuvaleti bile daha dün bizden alan aşağılık bir güruhtur batı toplumu. dünyanın anasını belkeyen batı değilmi neyi düzeltmeye kalkıyor şimdi. dün boz bugün kural koy yok öyle yağma. bizde hata yokmu elbette ama bana Batı'yı örnek göstermeye kalkma. medeniyet arıyorsan islama bak ve sım sıkı sarıl o sanada banada yeter.
    Cevapla
  • evet 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu orda mercdes 10.bin euro :)
    Cevapla