Sigortada tavan fiyat yürürlüğe girse bile...

Trafik sigortası fiyatlarına karşı merakla beklenen 'tavan fiyat uygulaması' henüz yürürlüğe girmedi, ancak girse bile faaliyete geçmesinin 2 hafta sürebileceği belirtiliyor.

Sigortada tavan fiyat yürürlüğe girse bile...
Sigortada tavan fiyat yürürlüğe girse bile...
GİRİŞ 03.04.2017 12:07 GÜNCELLEME 03.04.2017 12:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milyonlarca araç sahibinin sigortaya tavan fiyat için iple çektiği 1 Nisan tarihi hüsrana sebep oldu. Beklenen zorunlu trafik sigortalarında herhangi bir indirim olmadığı gözlendi.

Ülke Haber'den E.Giray Topçular'ın haberine göre, Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek’in 1 Nisan itibari ile zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasına geçileceği açıklaması, araç sahipleri tarafından coşkuyla karşılanmasına sebep olmuştu.

Trafik sigortasında indirim olacağı günü bekleyen araç sahipleri, 1 Nisan tarihinde umduklarını bulamayarak adeta hayal kırıklığı yaşadı. 1 Nisan tarihinin hafta sonuna gelmesine rağmen sigorta şirketlerini arayarak indirim miktarını öğrenmek isteyen araç sahipleri, duydukları rakamlar karşısında şok oldular. 

PAZARTESİYE ERTELEDİLER AMA...

Sigorta acentelerinin bu durumun hafta sonundan kaynaklandığı için yeni fiyatların sisteme geçmemiş olabileceğini, hafta içi (3 Nisan) Pazartesi günü tekrar sorgulama yapmalarını rica ederek, araç sahiplerinin beklendtilerini iki gün ertelemiş oldular. Fakat yapılan sorgulamalarda Pazartesi günü de fiyatlarda değişiklik olmaması araç sahiplerini ikinci kez hüsrana uğrattı. 

'YÜRÜRLÜĞE GİRSE BİLE 2 HAFTA SÜRER'

K ve K sigorta aracılık hizmetleri şirketinin sahibi Tuna Karahan, poliçe sahiplerinin mevcut indirimi öğrenmek için 1 Nisan tarihinin ilk saatlerinden itibaren kendileriyle iletişimde olduğunu, maalesef mevcut indirimi sistemlerinde göremediklerini ve müşterilerine üzülerek bunu bildirdiklerini açıkladı.

Karahan, durumun akıbetinin ne olacağını öğrenebilmek adına sigorta genel merkezini aradığında ise “Henüz kendilerine devlet tarafından gönderilmiş bir tavan fiyat belirlemesi gelmediğini ki gelse bile sisteme geçmesinin en az 2 hafta süreceğini” duyarak hiç beklemediği bir cevapla karşı karşıya kaldığını aktardı.

PRİM FİYATLARINDA ARTIŞ VAR!

Tavan fiyat uygulamasını iple çeken vatandaşlar Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sitesine girerek sorgulama yaptıklarında ise gözlerine inanamadılar. Sistemde arıza olabileceğini düşünenler ise sigorta acentelerini telefon yağmuruna tuttu.

Aralık ayında aracına 750 TL’ye sigorta yaptırmış bir motosiklet sürücüsü indirimden faydalanmak için sbm.org.tr adresinde tekrardan sorgulama yaptığında ise çıkan fiyat karşısında adeta şok oldu! En yüksek fiyatın 3 bin TL olduğunu ve en düşüğün ise 768 TL olduğunu görünce hayal kırıklığı yaşadığını aktarırken “Bırakın yüzde 30 indirimi mevcut primlerim bile artmış” dedi.

YORUMLAR 3
  • sair 6 yıl önce Şikayet Et
    sacmalik otesinde bisey..zorunlu olmaktan cikarin demiyorum ama tek tarafin hasarini giderip beni gormezden gelen sigorta yerine kasko gibi beni de dusunen sigorta yapin ki bu fiyatlar gozumuze yuksek gorunmesin...kaskodan farki da sadece kaza durumunda devreye girmesi olsun...yani yangin sel falan filan da karsilamasin sadece kazada her iki tarafi da karsilasin...bence gayet guzel olur verdigimiz fahis fiyatlarin bir mantigi olur...
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    sigortayı devlet bankaları yapsın,özel sigorta şirketleri istedikleri gibi fiyat çıkarıyor kaza yapanla yapmayan her kes yuksek ödüyor . servisler parçayı ve işçiliği çok fahiş fiyattan yapıyor ve tonla paramız yurt dışına gidiyor. bunun için sigorta yı devlet takip etmeli yedek parça fiyatlarını kontrol etmeli yoksa fiyatlar çıktıkça çıkacak
    Cevapla
  • mehmet54 6 yıl önce Şikayet Et
    devletimize şu an büyük bir görev düşüyor ki buda kaza yapmamış sürücüleri kollayarak sürücüleri risksiz araç kullanmaya teşvik etmek ör:15 yıldır kaza yapmayan 100 tl10yıl:150 tl 5 yıl:200 tl gibi teşvik edici rakamları bekliyoruz.
    Cevapla