Flaş iddia: 5 bin kişiyi öldürdü!

IIASA, Dieselgate sonrası Avrupa'da ölümlerin kayda değer şekilde arttığını ve bu olayın yılda 5 bin kişinin ölümüne neden olduğunu açıkladı.

Flaş iddia: 5 bin kişiyi öldürdü!
Flaş iddia: 5 bin kişiyi öldürdü!
GİRİŞ 18.09.2017 16:33 GÜNCELLEME 18.09.2017 16:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Avrupa'da yaklaşık 100 milyon aracın nitrojen oksit gazları salınımının düşük beyan edilmesinin yılda 5 bin kişinin ölümüne neden olduğu iddia edildi.

HER YIL 5 BİN KİŞİ

Norveç Meteoroloji ve Uygulamalı Sistemler Analizi Enstitüsünün (IIASA) yaptığı araştırmaya göre, 'Dieselgate' nedeniyle Avrupa'da ölüm oranlarında kayda değer artış görüldü.

Avrupa'da Dieselgate çerçevesinde salınan zehirli gazlardan etkilenerek ölen kişi sayısının yılda 5 bin olduğuna işaret edilen araştırmada, Avrupa'da en az 10 bin prematüre bebek ölümünün de Dieselgate ile doğrudan ilişkili olduğu kaydedildi.

EN ÇOK ETKİLENEN ÜLKELER

Araştırmaya göre, salınan zehirli gazlardan en çok etkilenen Avrupa ülkeleri, yoğun nüfus ve dizel otomobil kullanımı oranları dolayısıyla İtalya, Almanya ve Fransa oldu.

Salınımdan en az etkilenen ülkelerin ise Norveç, Finlandiya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olduğu belirtildi.

Araştırma, "Environmental Research Letters" dergisinde yayımlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    adamlar bağımlılığı azaltmak için yasaklıyorlar gerisi fasa fiso.. inanmayın. AB kandırmacası. ABD de daha fazla araç var orada oluşmuyor bu zehir galiba
    Cevapla
  • Masum köylü 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd avrupa kadar halkını düşünmez abd para için başkan kendini bile tehlikeye atar, ayrıca bizim abd kadar toprağımız su kaynağımız ormanlarımız olsa belki bizdede zehir önemli olmazdı. Dizel ticari araçlara satılmalı özel araçlar benzinli gazlı olmalı
    Cevapla
  • DiZEL YASAKLANSIN 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünya elektrikli ile neredeyse bedavaya giderken dizel falan sırf kara cahillik. Benzinli bile yasaklannmaya başladı pekçok ülkede yeni araçlar için bizde yer gök zehir saçan dizel hep.
    Cevapla
  • Mithat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizdede şehir içlerinde hususi taksilerin çoğu dizel oldu bencede takside dizel yasaklansın ağır vergi gelsin caydırılsın. Taşımacılık harici kullanılmasın.
    Cevapla
  • CEMAL KARACİĞER 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi baltık ülkelerini anladık da Kıbrıs ne iş ?.Yok sa orada benzin beleş mı satılıyor.Kktc olduğu gibi
    Cevapla
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    benzin dizel üretilirken açığa çıkan yan ürün olunca dizel fazla üretilince stok fazlası oluyor ve ucuza satılıyor
    Cevapla
  • sami 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet beleşmiş çünkü benzini türk halkı pahalı diye almayınca artan benzin ucuz verilmeyip kıbrısa destek olarak ucuza veriliyormuş. Bir araştırın.(yarıya yakın ucuz)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle