Lexus hibritte iddialı

Lexus Türkiye Direktörü Okutur, ''Önümüzdeki 5 yılda Türkiye satışımızın yüzde 50'den fazlasının hibrit otomobil olacağını düşünüyoruz" dedi.

Lexus hibritte iddialı
Lexus hibritte iddialı
GİRİŞ 26.09.2017 13:21 GÜNCELLEME 26.09.2017 13:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lexus Türkiye Direktörü Selim Okutur, Türkiye'de 1,5 yıldan beri faaliyet gösteren lüks otomobil markası olduklarını anımsatarak, bu süre içerisinde 152 otomobil sattıklarını, hedeflerinin 5'inci yılda bu sayıyı bine çıkarmak olduğunu belirtti.

Türkiye'nin her yerinde olmak istediklerini kaydeden Okutur, "Sonuç olarak lüks otomobil pazarının çoğunluğu İstanbul'da. Fakat bunun dışında da bir pazar olduğuna inanıyoruz ve Gaziantep de önde gelen illerden bir tanesi." diye konuştu.

'Hibrit teknolojisinde iddialıyız'

Müşterilerinin, Lexus'u, kendileriyle özdeşleştirdiği için satın için aldığını dile getiren Okutur, markalarının hibrit otomobilde iddialı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bizim kuvvetli yönümüz hibrit modeller. Çünkü bütün modellerimizde hibrit seçeneğini sunuyoruz. Bu diğer lüks markalarda olmayan bir özellik. Bugün diğer markalar yavaş yavaş hibritten başka çözüm olmadığını anlayıp ardı ardına 'biz de hibrit yapacağız' diye anonslarda bulunuyorlar. '2020'de şu hibrit modellerimiz olacak' diyorlar. Biz buna 10 yıl önce başladık. Ve dünyanın o yöne gitmesi bize ayrıca bu konuda daha da güven veriyor. Çünkü biz bu konuda teknoloji olarak öncü olduğumuza inanıyoruz."

İddialı bir tahmin: Gelecek hibritte

Türkiye'de hükümetin hibrit otomobile teşvik uyguladığını aktaran Selim Okutucu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Teşvik çıktıktan sonra biz hibrit modellerimizi getirmeye başladık. Daha önce getirmiyorduk. Dolayısıyla hibrit satışlarımız henüz çok yeni. Yani henüz yüzde 25'in altında. Türkiye'de bu açıdan Avrupa'dan çok daha gerideyiz. Şu anda Lexus'un Avrupa satışlarının yüzde 93'ü hibrit. Türkiye'de hibrit pazarı çok az. Yeni yeni tanıtılmaya çalışılıyor. Bu konuda bilgilendirmeye ihtiyaç var. Örnek vermek gerekirse hibritli elektrikli motor deyince 'evimde ben bunu nasıl şarj edeceğim', 'ben sokakta, parkta nasıl şarj edeceğim' gibi sorunlar var. Halbuki biz bunları insanlara anlatıyoruz.

Hibrit otomobiller kendini şarj ediyor

Diyoruz ki 'hibritlerimiz kendi kendini şarj ediyor, dışardan şarja gerek yok.' Bunu öğrendikçe insanlar kafalarındaki endişeler azalıyor. Gelecek hibritte şu an. Biz bu kapsamda önümüzdeki 5 yılda Türkiye satışımızın yüzde 50'den fazlasının hibrit otomobil olacağını düşünüyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    artık makam arabaları dost ülke japon olması gerekiyor, TR yi fetö ile birlikte sırtından hançerleyen alman makam araçlarına son verilsin artık.
    Cevapla