Tesla Mode Y'nin çalışmalarını bitirmek üzere

Tesla, geliştirdiği Model Y için yeni mühendisler ararken, bu eksikliğini Model 3’ten alınan teknolojiler ile gerçekleştirmek istiyor.

Tesla Mode Y'nin çalışmalarını bitirmek üzere
Tesla Mode Y'nin çalışmalarını bitirmek üzere
GİRİŞ 14.03.2018 14:05 GÜNCELLEME 14.03.2018 14:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Elon Musk’ın açıklamalarına göre, Tesla Model Y önümüzdeki yaz sonunda satışa çıkacak. Mühendislik çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Musk, uzun bir süredir bu aracın tasarımı üzerinde çalışıldığını da söylüyor. Tesla fabrikalarında yapılan geliştirmeler nedeniyle Model 3 üretimleri durdurulurken, Elon Musk’ın bu otomobili nasıl piyasaya sunacağı ise tam bir muamma. Akşam'dan Çağatay Uğur'un haberine göre, yeni modelin mekanik ve elektronik cihazlarıyla uğraşan mühendisler, Los Angeles’ın birkaç kilometre güneyinde yer alan Tesla Tasarım Stüdyosunda çalışıyorlar.

Model 3 gibi

 

 

Geçen yıl Model Y için yepyeni bir platform hazırlayacağını söyleyen Elon Musk, otomobilin piyasaya sürülme zamanını hızlandırmak için SUV’un mekaniğini Model 3 ile benzer olacağını söylüyor. Model 3’ten alınan bileşenler ve üretim teknikleri sayesinde üretim maliyetlerinin düşeceğini ön gören analistler, Model X’te yer alan Falcon kapıların bu model yer alması gerektiğini de söylüyorlar.

YORUMLAR 2
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli oto piyasaya sürülmeden dünya pazarına açılmadan sabancı şirketleri Turkiye'ye getirmek aptallık olur.
    Cevapla
  • Abdullah IŞIK 6 yıl önce Şikayet Et
    Teslanın arabaları mükemmel ama elon musk, aç gözlü mütahit gibi, ağzındaki lokmayı yemeden 3 lokma daha sokuşturuyor
    Cevapla