Trafik cezası sorgulama nasıl yapılır? Trafik cezası ödeme sayfası...

Türkiye’de araç sayısının artması ve trafikte denetimlerin sıkılaştırılmasından ötürü, vatandaşa kesilen cezalar da artmaya başladı. Bununla birlikte vatandaş trafik ve otopark cezalarının internet üzerinden nasıl ödeneceğini merak ediyor. İşte trafik ve otopark cezası ödeme sayfası...

Trafik cezası sorgulama nasıl yapılır? Trafik cezası ödeme sayfası...
Trafik cezası sorgulama nasıl yapılır? Trafik cezası ödeme sayfası...
GİRİŞ 25.08.2018 09:28 GÜNCELLEME 25.08.2018 09:28

Trafikte kurallara uymayan sürücülere trafik polisleri veya EDS’ler tarafından ceza kesilir. Son dönemlerde trafikte denetimlerin sıkılaştırılmasıyla birlikte, trafik cezalarında da artış oldu. Ceza kesilen sürücüler, trafik cezası internet üzerinden nasıl ödenir sorusunun yanıtını arıyorlar. Ceza ödeme işlemi online olarak e-Devlet veya Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden ödenebiliyor. Otoyol, köprü ve gişe cezaları yiyen vatandaşlar, online ödeme sayfasından kolayca borçlarını ödeyebiliyorlar. Sürücüler kesilen cezaları 15 gün içerisinde ödeyerek yüzde 25 oranında indirimli ödeme imkanına da sahip oluyorlar. İşte EGM trafik cezası ve otopark cezası ödeme sayfası...

TRAFİK CEZASI NASIL SORGULANIR?

Trafik ceza sorgulaması yapmak istediğiniz aracın plaka numarasını ve TC. Kimlik Numaranızı ya da bunun yerine vergi kimlik numaranızı bilmeniz gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)’nün resmi internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemi yapmak için sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Seçeneğe tıkladıktan sonra sorgulama yapmak isteyen vatandaşın kimlik bilgilerini doğru ve eksiksiz bir şekilde girmesi gerekmektedir.

OTOPARK CEZASI NASIL ÖDENİR?

EGM üzerinden trafik cezası ve otopark sorgulama yapılabilmesi için ilk olarak kimlik doğrulama yapılması gerekmektedir. Sitede yer alan EGM trafik cezası sorgulama yazısında belirtildiği üzere kişilerin işlem yapabilmesi için kimlik bilgilerini ve araç ruhsat bilgilerini girmesi gerekmektedir. Kişilerin yapacağı seçimlerin ardından ilgili bilgileri gireceği bir form açılmaktadır. Formun doldurulması sayesinde bu konuda tüm işlemler tamamlanmış olduğu gibi kişilerin ceza ve güncel araç bilgileri ekranda yer almaktadır.

Otopark Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemi İçin Tıklayınız.

Ayrıca trafik cezası sorguladığınızda aşağıdaki bilgilere de ulaşabilirsiniz;

- T.C Kimlik No,

- Araç plakası,

- Cezanın yazıldığı il,

- Cezanın yazıldığı ilçe,

- Cezanın yazıldığı tarih,

- Cezanın yazıldığı saat,

- Toplam yazılan ceza tutarı,

Ceza bilgilerinize ait detaylara ulaşmak için de görüntülediğiniz sayfadaki “detay” sekmesine tıklayarak, yazılan ceza ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

TRAFİK CEZASI İNTERNET ÜZERİNDEN ÖDEME EKRANI!

Tarafınıza tebliğ edilmiş bir trafik cezasını 15 gün içerisinde ödemeye özen gösterin. Çünkü bu süreç zarfında yemiş olduğunuz cezayı öderseniz yüzde 25 oranında bir indirim kazanacaksınız. Yani 100 TL ceza yediyseniz 25 TL indirim uygulanacak ve 75 TL ödeyeceksiniz. Trafik cezası ödemenin çeşitli yolları bulunmaktadır. Fakat günümüzde en kolay şekilde oturduğunuz yerden trafik cezalarını ödeyebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet sitesi olan www.gib.gov.tr üzerinden kolaylıkla trafik cezası borcu ödenebilmektedir. Trafik cezası ödeme işlemi yapmak için öncelikle aşağıda vermiş olduğumuz adresten GİB İnternet adresine giriş yapıyoruz.

Trafik Cezası Borç Ödeme İçin Tıklayın...

Karşınıza aşağıda maddelendirdiğimiz gibi bir ekran gelecektir. Buradaki seçenekler arasında birincisi olan “Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme” bağlantısına tıklıyoruz.

- Motorlu taşıt sorgulaması ve Kredi kartı ile ödeme

- Kredi kartı ile ödeme bilgisi sorgulama

- Motorlu taşıtlar vergisi hesaplama

- Kasko değerleri

Daha sonra karşınıza çıkan ekrandan Plaka, TC Kimlik Numarası veya vergi numarası ve tescil tarihi bilgilerini araç ruhsatında yazıldığı gibi eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Ardından açılacak olan pencerede kesilen trafik cezası veya trafik cezaları görülecektir. Daha sonra bu borcu kredi kartı ile kolayca ödeyebilirsiniz.