Yeni Citroen C4 Cactus Türkiye'de

Citroën, markanın kompakt hatchback modeli Yeni C4 Cactus’ü satışa sundu. Sıra dışı tasarım unsurları ve sınıfının standartlarını yükselten konforu ile fark yaratan Yeni C4 Cactus, kullandığı yüksek teknolojileri ve verimli motor seçenekleriyle sınıfının bütün ihtiyaçlarını karşılıyor

Yeni Citroen C4 Cactus Türkiye'de
Yeni Citroen C4 Cactus Türkiye'de
GİRİŞ 13.06.2018 12:06 GÜNCELLEME 13.06.2018 12:06

Yeni C4 Cactus, bir önceki C4 Cactus’ün özgün tasarım unsurlarının bir bölümünü korurken, kompakt hatchback otomobillerden beklenen statü ve sadeliğe de kavuşuyor. Yeni C4 Cactus’te diğer Citroën modellerinde de karşımıza çıkan markanın yeni tasarım dilini yansıtan iki katlı farlar, logo çizgileriyle birbirine bağlanan ince LED gündüz farları bulunuyor. 

Daha keskin bir görünüşe sahip yeni farlar kontrast ve derinlik katan parlak siyah çerçevelerle süsleniyor. Bir diğer Citroën dokunuşu ise sis farlarını süsleyen çerçeveler. Ön tamponda yer alan havalandırma ızgarası ise krom çizgiyle daha da vurgulu hale geliyor.

Üçte biri cam yüzeyden oluşan C4 Cactus’ün ideal oranları ve 1.48 metrelik yüksekliği otomobilin güçlü aerodinamiğini yansıtıyor. Aracın iç mekânını aydınlık hale getiren cam tavan 360° cam yüzeyle çevreleniyor. A sütunundaki parlak siyah camlı bölüm, gövdenin tamamını kaplayan, özgün bir biçimde tasarlanan yan camlar ve arka camla bir bütün oluşturuyor. Gövde rengi iki parlak siyah bileşenle klasik Citroën tasarımına incelik ve zarafet katıyor.

Özellikle şehir içinde ideal koruma sağlamak adına kapı altlarında yer alan ince Airbump®’ların yanı sıra taban boyunca gövdenin etrafını saran çamurluk ve taban koruması Yeni C4 Cactus’ü kompakt hatchback sınıfının en korumalı aracı haline getiriyor. 

Airbump® otomobil sahipleri ve özellikle de şirketler için hayati önem taşıyan onarım ve kaporta masraflarını düşürmeye de yardımcı oluyor. Airpump®’ların yeni konumu gövde tasarımının canlılığını ve prestijini artırırken gövdenin yanlarındaki renk dokunuşlarıyla da tasarıma hareket getiriyor.

3D efektli LED stop grubu, tasarımı ve teknolojisi ile özgün bir görünüme sahip. Dikkat çekici stop grubu markanın diğer yeni modellerinde olduğu gibi aracın anında tanınmasını sağlamanın yanı sıra Yeni C4 Cactus’ün genişliğini de vurguluyor. Stop grubu, gövde rengindeki yeni bagaj kapağına uzanarak canlılık ve genişlik algısı katıyor. Gövde rengindeki tampon, bagaj kapağındaki akışkan kıvrımlar yeni modelin pürüzsüz ve sade görünüşünü güçlendiriyor.

Yeni C4 Cactus, Citroën’in Avrupa’da Progressive Hydraulic Cushions™ (Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi) ile donatılan ilk Citroën modeli. Aynı süspansiyon 2019 Ocak ayında satışa sunulacak olan C5 Aircross modelinde de kullanılacak. Süspansiyon konusundaki uzmanlığıyla rakipsiz olan Citroën, bu yeni teknolojisiyle müşterilerinin neredeyse 100 yıldır alıştığı sarsıntısız süspansiyon konforunu bir adım ileri taşıyor.

Sıra dışı karakteri ve üstün konforuyla hatchback pazarında fark yaratma iddiasını taşıyan Yeni C4 Cactus, Feel ve Shine donanım seviyelerinde benzinli- otomatik ve dizel-otomatik motor şanzıman kombinasyonlarıyla 109.900 TL’den başlayan oldukça avantajlı anahtar teslim fiyatıyla satışa sunuluyor.