Honda Civic Type-R 3'üncü rekorunu kırdı

Honda, farklı Avrupa pistlerini kapsayan "Type-R Challenge 2018" rekor denemelerinde yeni bir başarıya daha imza attı.

Honda Civic Type-R 3'üncü rekorunu kırdı
Honda Civic Type-R 3'üncü rekorunu kırdı
GİRİŞ 02.07.2018 14:24 GÜNCELLEME 02.07.2018 14:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Honda'dan yapılan açıklamaya göre, Honda Civic Type R, farklı Avrupa pistlerini kapsayan "Type R Challenge 2018" çerçevesinde rekorları birer birer altüst etmeye devam ediyor.

Daha önce Fransa’daki Magny-Cours ve Belçika'daki Spa-Francorchamps'de tur rekoru kıran Type-R, şimdi de 2 dakika 31,32 saniye ile efsanevi Silverstone GP pistinin önden çekişli seri üretim otomobil klasmanının tur rekorunu kırdı.

 

 

Type-R'ı üç İngiliz Touring Otomobiller Şampiyonluğu bulunan ve halen Halfords Yuasa Racing adına 2018 İngiliz Touring Otomobiller Şampiyonasında Honda Civic Type-R ile yarışan Matt Neal kullandı. 

Silverstone GP, hızlı düzlükleri, hızlı virajları ve teknik bölümleriyle otomobilin performansını limitlerine kadar zorlayan 5,89 kilometre uzunluğunda zorlu bir pist olarak değerlendiriliyor.

Optimize edilen 2.0 litre VTEC TURBO motoruyla Civic Type R virajlardaki üstün yol tutuşu, yüksek viraj hızları, viraj çıkışında ivmelenme hızı ve düzlüklerdeki yüksek sürat stabilitesi ile etkileyici bir performans sergileyerek Neal'ın üstün pilotajıyla zafere ulaştı. 
Yeni Honda Civic Type R, Honda’nın yüksek performanslı hatchback mirasını koruyor ve sınıfının en hızlı otomobili olarak öne çıkıyor.

Efsanevi "kırmızı H" logolu otomobillerin en yenisi, Honda tarihinin en kapsamlı ortak ürün geliştirme programı olan 10’uncu nesil Honda Civic ailesinin bir parçasını oluşturuyor ve gerek yolda, gerekse de pist kullanımlarında mümkün olan en iyi konfor ve performans seviyesini sunuyor.

Yeni nesil Civic, hafif ve son derece rijit bir karoser, düşük ağırlık merkezi, direksiyon kuvvetlerini azaltan ve daha yüksek viraj hızlarına imkan tanıyan çift aşamalı bir ön aks bağlantı sistemi gibi özelliklerle dikkati çekiyor.

YORUMLAR 6
  • vosvos 5 yıl önce Şikayet Et
    Golf-R'yi tek geçerim
    Cevapla
  • hasan basri 5 yıl önce Şikayet Et
    senin demenle olmuyor .. piste çıksın golfcuk görelim
    Cevapla
  • Cess 5 yıl önce Şikayet Et
    Typer her zaman çılgın bir araç olmuştur koltuğuna oturunca anlarsın o gücü
    Cevapla
  • Opel 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsignia parçalar bunu
    Cevapla
  • Call 5 yıl önce Şikayet Et
    bırak şimdi taraflı yorumu
    Cevapla
  • yurttaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki bu işin meraklıları çok önceden o rekorları kırdılar.Gecenin en sessiz zamanında kabus gibi yollara düşerler vede ciyaklayarak gezerler .Araç modifiyesinde ustadırlar.Öyleki aracın yayını kesmek,süspansiyonu kuşa çevirmek,arabayı basmak,bacaklarını ördek ayağı gibi açmak,tekerlekleri ve eksozu at nalı gibi büyütmek.Hey gidi hey Rekor nasıl kırılır gelsinlerde bizdekilerden öğrensinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle