Fransızlar Almanlara savaş açtı!

Peugeot ülkemizde de ciddi bir satış başarısı yakalayan crossover modelleri 2008, 3008 ve 5008’den sonra amiral gemisi 508’i de tamamen yeniledi. Marka yılın son çeyreğinde satışa sunacağı yeni sedanı ile Alman markaları BMW ve Audi müşterilerini çekmeyi planlıyor.

Fransızlar Almanlara savaş açtı!
Fransızlar Almanlara savaş açtı!
GİRİŞ 09.07.2018 09:18 GÜNCELLEME 09.07.2018 09:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Özellikle kompakt crossover modeli 3008’in Türkiye pazarında gördüğü ilgi, yılın son çeyreğinde yeni 508’i satışa sunmaya hazırlanan Peugeot Türkiye’nin hedeflerini de yukarı çekti. Marka tıpkı 3008 olduğu gibi 508’de de tasarıma ve teknolojiye değer müşterilere yönelerek, D segmentinin güçlü markaları Audi, BMW ve Mercedes pazarından pay almak için yarışacak.

Zaten geçtiğimiz hafta içinde Fransa ve Monaco’da yapılan test sürüşleriyle basına tanıtılan yeni 508’in en önemli özelliği de tasarım olarak öne çıkıyor. Tasarımıyla üst ligde zirveye oynamayı planlayan Peugeot, 508 ile D segmentinde filo ve perakende pazarında eş zamanlı yükseliş hedefliyor.

 

 

Haberturk.com'dan Hakan Özenen'in haberine göre, Peugeot Türkiye olarak hedeflerinin Avrupa ile paralel seyrettiğini söyleyen Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, 508’in bu hedeflere gitme yolunda önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti.

Aracın tanıtımında konuşan Anaç, Türkiye’deki orta vadeli pazar payı hedeflerinin yüzde 8 olduğunu belirterek, “Bu yıl yüzde 5’e ulaşmayı planlıyoruz” yorumunu yaptı.

GÜÇLÜ BENZİNLİ VE DİZEL MOTORLAR

Önceki nesline göre tam 8 cm daha kısa olan yeni 508, 4 metre 75 cm uzunluğunda. Marka doğrudan bir hedef açıklamasa da, bu boyutlarıyla Avrupa pazarında gözüne kestirdiği rakibi ise Audi A5 Sportback olarak öne çıkıyor.

Bu bilgi önemli çünkü aracın henüz açıklanmamış olan fiyatını kestirebilmek için doğrudan rakiplerinin bugünkü satış fiyatlarına bakmak bir fikir verebiliyor. 1,4 litre turbo beslemeli 150 beygir gücündeki A5 Sportback’in bugünkü satış fiyatı 54 bin Euro ya da 290 bin TL civarında. Akıl çelme iddiasındaki 508 aynı fiyatla pazara çıksa bile daha güçlü bir motor ve zengin standart donanım seviyesiyle özellikle filo kiralama pazarında kendine avantaj yaratacak gibi görünüyor.

Boyu kısalan ama özellikle arka kısmında dinamik bir tarza kavuşan Peugeot 508’in tavan çizgisi premium otomobil tasarımına uygun olarak alçak ve zarif bir çizgiyle şekillendirilmiş. Otomobil yeni nesil Euro 6.c normuna uyumlu PureTech ve Blue HDi motorlarla satılacak.

Her ikisi de tam otomatik EAT8 şanzıman ve Stop&Start özellikli olan turbo beslemeli 1,6 PureTech benzinli motorlar 180 ve 225 beygir olarak satın alınabilecek.

Dizel cephesinde ise 1.5L ve 2.0L BlueHDi motorlardan geliştirilen; BlueHDi 130 S&S 6 ileri manuel, BlueHDi 130 S&S EAT8, BlueHDi 160 S&S EAT8 ve BlueHDi 180 S&S EAT8 olmak üzere dört farklı alternatif bulunuyor. Türkiye’ye ağırlıklı olarak tam otomatik şanzımanlı ve 1,6 litrlik versiyon gelecek. 2,0 litrelik olan ise isteğe bağlı olarak ithal edilecek.

MADE IN FRANCE

Yeni Peugeot 508’in üretimi Mulhouse tesislerinde gerçekleşirken, motor ve aktarma organlarıTrémery ve Douvrin tesislerinde üretilecek. Bu nedenle Yeni Peugeot 508, Fransa'da üretildiğini teyit etmek için "Origine France Garantisi" sertifikası ile lanse edilecek.

YORUMLAR 8
  • Viyanadan 5 yıl önce Şikayet Et
    Pejoların kaporta sorunu halen vardır herhalde. En iyisi japon teknolojisi, 25 yıl vw kullandım, son iki senedir toyota kullanıyorum, positiv sürpriz oldum.
    Cevapla
  • Hsnsyn70 5 yıl önce Şikayet Et
    Istedigi kadar tasarim yenilesin o kaliteyi bulmadikdan sonra fossun pejo .
    Cevapla
  • bayburtlu ethem 5 yıl önce Şikayet Et
    2012 modelini kullanmıştım 508 in iç panel falan güzel fakat araca sac koymayı unutmuşlar konserve kutusu gibiydi arabaya yaslansan içe göçüyodu
    Cevapla
  • Gurbetci Almanya 5 yıl önce Şikayet Et
    Bmw'in masrafları bide çabuk arıza yapması ve bozulması büyük bir dezavantaj.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    arabada Almanlar 50 sene önde
    Cevapla
  • Derin uyku 5 yıl önce Şikayet Et
    Uyan bakalım kardeş, avrupa'ın tümü e-mobility alanında bir tane akkumulatör fabrikası yok bosch'da bu kayedenler korosuna dahil. Yani anliyacağın arabanın gelecekteki kalbi, battaryiası uzak-doğudan geliyor. Uyuyup kaldıklarını bizzat kendiler itiraf ediyor, hadi şimdi sende uyan kardeş.
    Cevapla
  • Gurbet 5 yıl önce Şikayet Et
    Dizel hilelere neden başvuruyorlar ozaman, maden treni kaçırmadılar? Japonya öne bundan emin olabilirsin, şimdi sıra dizaynda liderliği ele geçirmek. Bu yüzden fransızlar 4 tombalak aşıyorlar, alman oto-devi yıkılıyor.
    Cevapla
  • Haklıadam 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya teröristi önde olsa nolacak bitiyor bitiyor kardeş!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle