Trump açık açık tehdit etti!

ABD Başkanı Donald Trump, "Ticaret müzakerelerinde iyi niyet görmezsek Avrupa Birliği otomobillerine ithal kısıtlaması getiririz" dedi.

Trump açık açık tehdit etti!
Trump açık açık tehdit etti!
GİRİŞ 12.07.2018 15:31 GÜNCELLEME 12.07.2018 15:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği'ni (AB) uyararak, eğer ticaret konusunda ülkesine daha adil davranılmazsa, Avrupa üretimi otomobillerin ABD'ye girişini kısıtlamak için önlem alacaklarını söyledi.
 
Bu ay Washington'da Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'i ağırlayacak olan Trump, AB'nin Amerikan tarım üreticilerine kapılarını kapatarak ABD'ye haksızlık ettiği iddiasını tekrarladı.
 
Dün başlayan NATO zirvesinin sonunda düzenlediği basın toplantısında Trump, "Bu da değişecek; çünkü 25 Temmuz'da benimle müzakerelere başlamak için (Washington'a) geliyorlar. Bakalım göreceğiz" dedi.

Trump, "Eğer müzakerelerde iyi niyetli olmazlarsa, çok düşük, hatta sıfır düzeyinde vergilerle ülkemize giren (AB imalatı) milyonlarca otomobil konusunda bir şeyler yapacağız... Bence bu çok etkili bir müzakere yöntemi ama ben müzakere etmiyorum. Sadece ABD'ye adil davranılmasını istiyorum." dedi.

 

 

YORUMLAR 2
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm ülkeler bir olup ABD'den ithalatı yasaklamalı ambargo uygulansa bu şekilde Trump hükümeti 6 ay içinde çökerdi.
    Cevapla
  • ZOR38 5 yıl önce Şikayet Et
    AB bundan sonra 22 trilyon avro borcun altından kalkamaz. Auf nimmer widersehen.
    Cevapla