Mazda 6 iddialı geliyor

Mazda 6 yenilenen tasarımıyla Eylül ayında Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Ülkemize 2.0 litrelik benzinli 165 Hp motor seçeneğiyle gelecek olan araç performansın yanı sıra üst düzey güvenlik teknolojilerine de sahip.

Mazda 6 iddialı geliyor
Mazda 6 iddialı geliyor
GİRİŞ 23.07.2018 16:42 GÜNCELLEME 23.07.2018 16:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Mazda’nın üst orta sınıfta yer alan sedan modeli Mazda 6, yeni yüzüyle Eylül ayında Türkiye’de satışa çıkacak. Markanın "KODO - Hareketin Ruhu" tasarım diline sahip modeli, SKYAVTIC motor teknolojisinin en yeni haline sahip. Bu sayede yeni Mazda 6, maksimum yakıt verimliliği ve yüksek performansın vaat ediyor.

Mazda 6 i-ACTIVSENSE

 

 

Mazda 6, yolculuk esnasında sürücü ve yolcuların kendisini güvende hissetmesi ve sürücünün olası tehlikelerden haberdar olması için geliştirilen i-ACTIVSENSE güvenlik teknolojisine sahip.

Mazda’ya göre bu akıllı teknoloji, mümkün olan durumlarda çarpışmaları önlemeye ve kazanın kaçınılmaz olduğu durumlardaysa çarpışmanın şiddetini azaltmaya yardımcı oluyor.

Mazda 6, i-ACTIVSENSE teknolojisine ek olarak Mazda Radar Hız Kontrol Sistemi (MRCC) ve Stop & Go, Adaptif LED Farlar (ALH), 360 derece Görünüm Monitörü ve Akıllı Hız Yardımcısı (ISA) gibi güvenlik desteklerine de sahip.

Mazda 6 performans

Yeni Mazda 6, 2.0 litrelik sedan benzinli SKYACTIV-G 165 Hp ve altı ileri otomatik şanzıman ile birlikte sunuluyor. Araç yeni WLTP/RDE test döngüleri koşullarına ve Euro 6d TEMP emisyon düzenlemelerine uyumlu. Aynı zamanda 2.0 litrelik motor düşük-orta seviye tork gücü ile yakıt verimliliği ve güçlü sürüş arasında ideal bir denge sağlıyor.

Mazda 6'nın fabrika verisi yakıt tüketimi 100 km’de 6,1 - 6,6 litre aralığında veriliyor. Tüketim otoyol-şehir içi-karayolu karışımı kullanımında ve gerçek yol koşullarında 7,5 litreyi aşıyor ama bu bile makul kabul edilebilecek bir rakam olarak dikkat çekiyor.

Mazda 6 fiyat

Japon otomotiv devi Mazda, yenilenen tasarımıyla yeni Mazda 6 modelini Eylül ayında Türkiye pazarında satışa sunmayı planlıyor. 2.0 litrelik sedan benzinli SKYACTIV-G 165 Hp versiyonun satılacağı aracın anahtar teslim fiyatının 271 bin 350 TL olacağı açıklandı.

YORUMLAR 10
  • emre 5 yıl önce Şikayet Et
    üst segmente göre fiyatı düşük.
    Cevapla
  • vosvos 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en sorunsuz arabalarındandır kendileri :)
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Başarılı, Mazda her zaman önde
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Pahalı
    Cevapla
  • Karaalioglu 5 yıl önce Şikayet Et
    2.0 motor 165 hp? Millet 1.6 turbodan rahatça o değerleri alırken mazdanın gelenekçiliği...
    Cevapla
  • Zoom-Zoom 5 yıl önce Şikayet Et
    Mazda Skyactiv-X ve G motor teknolojileri ile turbosuz (dolayısıyla sorunsuz ) (TUV raporları ile kanıtlı) ''geleneksel'' atmosferik motor yapmayı amaçlıyor. Evet 1.6 dan 165 beygiri çıkaranları görüyoruz :) Turboyu patlatan servise, DSG yi bozan İyi niyet garantisine gidiyor :)) Mesela şanzımanı da hala geleneksel 6 ileri. Neden biliyor musunuz? İş çıkışı E-5'te yoğun trafikte ilerler iken ''Hata! Aracı P konumuna getirip terk ediniz.'' gibi bir uyarı almamak için!
    Cevapla
  • zaza 5 yıl önce Şikayet Et
    zaza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle