Volkswagen İran'daki faaliyetlerini daraltıyor

Alman otomotiv devi Volkswagen, ABD'nin Tahran'a uyguladığı tek taraflı yaptırımlar nedeniyle İran'daki faaliyetlerinin büyük bir kısmını durduracak.

Volkswagen İran'daki faaliyetlerini daraltıyor
Volkswagen İran'daki faaliyetlerini daraltıyor
GİRİŞ 20.09.2018 17:29 GÜNCELLEME 20.09.2018 17:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bloomberg'in ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, İran'a tek taraflı yaptırımlar uygulayan ABD yönetimi, Alman şirketi yaptırımlara katılmaya ikna etti.

ABD'nin Berlin Büyükelçisi Richard Grenell, Volkswagen'i İran'a yaptırımlara katılmaya ikna etmek için şirket yetkilileriyle uzun süreli görüşmeler yapıldığını belirterek, "Volkswagen, İran yaptırımlarına uyacağını söyledi. Bu karardan memnuniyet duyuyoruz. İran, ekonomik kaynaklarını halkına aktarmak yerine küresel istikrarsızlık ve şiddeti yaymaya yönlendiriyor." dedi.

 

 

Volkswagen şirketinden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

ABD'nin 7 Ağustos'ta devreye soktuğu İran'a yönelik ilk yaptırım paketi ülkedeki en büyük istihdam alanlarından otomotiv sektörünü de hedef alıyor.

Avrupalı otomobil üreticileri Peugeot, Renault, Citroen ve Daimler gibi şirketler, Avrupa Birliği'nin (AB) ABD yaptırımlarına karşı şirketleri koruma şemsiyesi altına alacak "Engelleme Mevzuatı"nı uygulamaya koymasına rağmen Tahran'la ticareti durdurmuştu.

YORUMLAR 4
  • Otocu 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ureticilere duyurulur. 2. Veya 3. Bir marka altinda verin gitsin.
    Cevapla
  • curcuna.com 5 yıl önce Şikayet Et
    iran üzerindeki ambargo bir kalksın bu batı bu iranı iliklerine kadar sömürür, iran son derece bakir, ihtiyaçları inanılmaz boyutlarda, insanı da bizim millet gibi elinde olmayan parayı harcamaya müsait, demedi demeyin.
    Cevapla
  • Camlica 5 yıl önce Şikayet Et
    Sudiarbistanda 1 tane bile yok. Çoğu araba japon kore. Alman arabaları bunlara nazaran pahallı tamiri daha çok pahalli
    Cevapla
  • gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    tabi ki üretimi askiya alacak sikiysa almasin Volkswagen nin abd de sattiği rakama bir bakin bir de irandaki rakamlara bakin
    Cevapla