Volkswagen’den Türkiye'ye yatırım sürprizi

Volkswagen, yıllardır beklenen yatırım hamlesini gerçekleştirmeyi planlıyor. Volkswagen Group Porsche Yönetim Kurulu Üyesi Uwe Hück “Türkiye’de yatırım planımız var. Otomobil ve dijital teknoloji için yatırım yapılacak en iyi ülke Türkiye. Biz burada teknoloji üretmek istiyoruz” dedi.

Volkswagen’den Türkiye'ye yatırım sürprizi
Volkswagen’den Türkiye'ye yatırım sürprizi
GİRİŞ 05.11.2018 13:53 GÜNCELLEME 05.11.2018 13:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda adı ‘Diesel Gate’ skandalıyla dillerden düşmeyen Volkswagen, Türkiye için harekete geçiyor. Türkiye otomotiv pazarında otomobil ve hafif ticari araçlar içinde ithal olarak en fazla satılan marka olan Volkswagen, ilk 10 ayda ilk 3’e girdi. Satışların çoğunu D segmentindeki modeli Passat ile gerçekleştiren marka, ilişkilerin düzelmesi ve güven duygusuyla birlikte yatırım düğmesine basacak.

TEKNOLOJİK BİR YATIRIM OLACAK

Özel bir boks maçı için İstanbul’a gelen Volkswagen Group Porsche Yönetim Kurulu Üyesi ve Porsche İşçi Sendika Başkanı Uwe Hück, Türkiye’nin çok genç, yetenekli bir insan gücüne sahip olduğunu ve bu insanlara perspektif verilmesi gerektiğini söyledi. Hück “Volkswagen Group olarak Türkiye’de yatırım planımız var. Ama şu anda söyleyemem. Bu konudaki sürprizi bekleyin. Söyleyebilirim ki uzun sürmeyecek” diye konuştu.

Hück, yatırımın otomotiv sektörüyle alakalı olduğunu aktararak şöyle devam etti: “Otomobil ve dijital teknoloji için yatırım yapılacak en iyi ülke Türkiye. Biz burada teknoloji üretmek istiyoruz. Burada lobiyi ben oluşturuyorum. Eski teknolojilerle değil tamamen yeni alanlara Türkiye ile bir operasyon kuracağız.”

YORUMLAR 4
  • karaali 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli otonun üretim ihtimali bu yatırımlara medar oldu... Acaba yerli otodan vazmı geçtik haalaa nerede yapılacağı kesinleşmedi güya 2016 sonlarında örnekleri 2018 de serii üretim olacaktı.. reis dik dur eğilme... yerli otoyu yapalım allahın izni ile..
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli otomobil sen nelere kadirsin. dune kadar yuzumuze bakmayanlar simdi ne oldu da siraya girdi. once reno motor uretimi yatirimi yapicagini acikladi simdide bunlar. kimin kuyruguna bastiysak artik....
    Cevapla
  • C KARABAL 5 yıl önce Şikayet Et
    günaydın biraz erken olmadı mı
    Cevapla
  • deli dumrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar gelmediniz, artık gelmeyin lütfen
    Cevapla