Bentley elektrikli pazarına yöneliyor

İngiliz lüks otomobil üreticisi Bentley, CO2 emisyonu ortalamasını azalmak için tamamen elektrikli bir araç üretmeyi planlıyor. Elektrikli aracın hangi modele uygulanacağı hala belli değil.

Bentley elektrikli pazarına yöneliyor
Bentley elektrikli pazarına yöneliyor
GİRİŞ 05.11.2018 14:01 GÜNCELLEME 05.11.2018 14:01

Bentley, filosunun geri kalanından gelen CO2 emisyonlarını dengelemeye yardımcı olmak için tamamen elektrikli bir araç üretecek. Automotive News'in haberine göre elektrikli Bentley, muhtemelen Volkswagen Group markaları Porsche ve Audi ile birlikte geliştirilen EV'ye özel bir platform üzerine inşa edilecek.

Modelin 2025 yılında piyasaya çıkacağı belirtildi. Bir Bentley sözcüsü ise konu hakkında Roadshow ile konuşmayı kabul etmemiş.

HANGİ PLATFORMA UYGULANACAĞI BELLİ DEĞİL

Elektrikli Bentley’in hangi model üzerine kurulacağı, Continental, Bentayga, Mulsanne veya Flying Spur gibi henüz net değil. Düzgün bir şekilde işlenirse, elektrikli bir Bentley, alıcılara Tesla gibi elektrikli araç şirketlerinin marka kaşesi ve lüks açısından sağladıklarının ötesinde bir seçenek sunabilir.

Bentley şu anda en çevre dostu seçenek olarak sunduğu araç Bentayga SUV'un plug-in hibrid sürümü ve bu PHEV motor sistemini diğer modellerine genişletme planlarını onaylamış. Sadece bu bile, Bentley'nin genel olarak kurum ortalamalarının çok üstünde yer alan CO2 emisyonlarının önemli bir miktarını telafi etmeye yardımcı olabilir.