UBER’in haksız rekabet yaptığı ortaya çıktı

Mahkemede eksik olduğu saptanan dosyanın mahkemeye ulaşmasının ardından karar açıklandı.

UBER’in haksız rekabet yaptığı ortaya çıktı
UBER’in haksız rekabet yaptığı ortaya çıktı
GİRİŞ 10.11.2018 15:17 GÜNCELLEME 10.11.2018 15:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen Taksiciler ve UBER arasındaki davada bilirkişi raporunun eksikliği sonucunda skandal yaşanmıştı. Dosyaya sunulan rapor kapsamında sadece davacı ve davalı iddialarının özetinin yapıldığı kısmın mahkemeye sunulduğu anlaşılmıştı. Bu olayın ardından bilirkişi heyeti duruşmanın üzerinden iki gün geçtikten sonra mahkemeye bir yazı göndererek dosyada bilirkişi raporunun eksik ve önemli olduğunu beyan etti.

Bilirkişi heyeti tarafından imzalanan ve 9 Kasım’da mahkemeye gönderilen yazıda dört sayfalık raporun üçüncü sayfasındaki davaya ilişkin görüş kısmının yer aldığı bölümün flash bellek hatası sebebiyle dosyaya girmediği anlaşıldı. Bu sebeple de eksik dosya gönderildiği aktarıldı.

Bilirkişi heyetinin raporundaki eksiik kısımda UBER’in haksız rekabet yapıp yapmadığı konusundaki kararlar yer almaktaydı. Bilirkişi raporunun görüş kısmında ise “UBER operatörlerince sunulan taşımacılık hizmetlerinin ‘taksi tarifesi’ne göre saptanmaması, ruhsatlı ve taksi plakalı araçlarla uygulanan taksi ücretleri arasında fark olması, UBER XL operatörlerinin ayrı bir tarife uygulamasının rakipler arasında aldatıcı ve dürüstlük kuralına aykırılık taşıdığı dolayısıyla haksız rekabete yol açtığı” ifadesine yer verildi.

KAYNAK: WEBTEKNO
YORUMLAR 5
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Taksiciler de biraz medeni olmayı deneseler.
    Cevapla
  • Kemal dogukan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ben taksici değilim iranda git taksiye binde seni göriyim adama burda incem dedim 10 metre sonra i dim benden 10 mt parası istedi bence şükür edin
    Cevapla
  • Vedat 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani şimdi kendimizi İranla mı mukayese edeceğiz. Başka bir ülke bulamadın mı.
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz İstanbul halkı olarak uber kalitesinde hizmet istiyoruz kaliteli ve disiplinli güvenilir iş istiyoruz ama kesinlikle amarikan menşeyli uber istemiyoruz
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kararın türkçesi şu: Taksiciler istedikleri tarifeden insanları soysun. Peşine müşterilere kötü davransın. Daha ileri gitsin onları gasp etsin. Kalitesiz hizmet sunsun vs.
    Cevapla