Adeta 'ateş' ediyor! Anlatılmaz yaşanır...

Otomobil sayfamızın bu haftaki konuğu Hyundai’nin B sınıfındaki ilk SUV modeli “KONA” oldu.

Adeta 'ateş' ediyor! Anlatılmaz yaşanır...
Adeta 'ateş' ediyor! Anlatılmaz yaşanır...
GİRİŞ 11.12.2018 14:15 GÜNCELLEME 11.12.2018 15:08

Serkan Saraç/Haber7

Özellikle performansıyla yüzümüzü güldüren Hyundai KONA modelini sizler için yakından inceleme fırsatı bulduk. Sınıfında ilk 4*4 olma özelliği taşıyan model, 177 beygirlik hırçın motoruyla performans alanında ciddi anlamda iyi işler çıkartıyor.

 

 

TASARIM

Ön yüze bakıldığında yeni nesil HYUNDAI tasarımı gözümüze çarpsa da, gündüz led farlarının en üste konumlandırılmış olması farklılığını yansıtıyor. Genişleyen altıgen panjur ve led farlar aracın ön yüzüne çok yakışmış.  Çift renkli gövde, arka led stop farları, çamurluk üstü dodikler ve tavan rayları aracın tasarımdaki iddialı diğer alanları olarak göze çarpıyor. Kırmızı renkli test konuğumuz da, içeriye geçer geçmez ilk olarak “KIRMIZI” renkli kemerler dikkatimizi çekiyor. Tabiri caizse “ATEŞ” ediyor. Aracın kırmızı çizgileri kemerlerden başlayarak, koltuklarda, havalandırma kanallarında ve vites topuzu etrafında devam ediyor… Yeni dönem Hyundai direksiyonu ve mavi ışıklı kadran gösterge alanı aynen bu araçta da kimliğini koruyor.

 

 

TEKNOLOJİ

Sınıfına bakıldığında ilk 4*4 olan model, teknoloji alanında da gayet iddialı. Neredeyse premium araçlarda görülen donanımlara sahip. İlk olarak ekrandan bahsetmek gerekirse, dokunmatik olarak çalışan ve son dönem bütün teknolojileri içinde barındıran ekran tüketiciyi memnun edecek cinsten. ( APPLE CAR PLAY VE ANDROID OTO ÖZELLİĞİ VAR) Araçta çift taraflı dijital bir klima mevcut. Anahtarsız çalışma sistemi var.( Start-STOP) Kör nokta uyarıcısı var. 3 tane sürüş modu var.. ECO, NORMAL, SPORT. Hız sabitleyici mevcut. Geri görüş kamerası ve bununla birlikte çalışan ön, arka park sensörleri var. Baş üstü dijital gösterge ( headupdisplay) de mevcut.

ARTI VE EKSİ KÖŞEMİZ

+ 177 beygirlik motor harika işler çıkarıyor. İlk olarak Tuscon’da kullanılan bu motor, Kona’ya tonajının da avantajıyla daha iyi işler yaptırıyor.

+ 4*4 özelliğe sahip olması modeli sadece arazide değil, viraj performansıyla da iddialı hale getiriyor. Diferansiyeli kilitledikten sonraki viraj performansı anlatılmaz yaşanır..

+ Tasarım konusunda özellikle içerideki renkli çizgiler göze çok hoş geliyor.

+ Teknolojik donanımlar üst seviyede.

+ Geri görüş kamerası çok net.

+ Süspansiyonlar yol şartlarına göre değişkenlik gösteriyor ve ne istiyorsanız size onu yansıtıyor. ( konfor, performans…)

+ Şanzıman “DCT” 7ileri otomatik. Sarsıntısız ve geçişler gayet hızlı.

+ Yalıtım konusuna gelince, 120 km hızların altında içeride en ufak bir rüzgar sesi yok.

+ Platformuna bakıldığında B sınıfı ancak içeri yaşam alanı sanki B sınıfından bir tık büyük..

- Bu kadar teknolojinin olduğu yerde koltuk ısıtıcı beklerdim.

- mavi ışıklı panel artık değişmeli...

- Orta konsol biraz daha şık olabilirdi.

TEST ARACININ TEKNİK VERİLERİ   

    Silindir Hacmi 1591 cc

    Beygir Gücü 177 HP

    0-100 Km Hızlanma 7.9 sn

    Maksimum Hız 205 km/s

    Maksimum Tork 265 Nm

    Vites Tipi 7 İleri Otomatik

    Yakıt Türü Benzin

    Şehir İçi Ortalama Tüketim 8.4 lt  TEST TÜKETİMİ ( 100 KM/ 9LİTRE)

    Şehir Dışı Ortalama Tüketim 6.2 lt

    Karma Yakıt Tüketimi 7.1 lt  

    Bagaj Hacmi 361 lt

    Lastik Ölçüleri 215/55 R17

KAYNAK: HABER7