Otomobil devi binlerce kişinin işine son verecek

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen, 7 bin kişinin işine son verileceğini duyurdu. İşçilerden 4 bininin Hannover’daki , 3 bininin ise Emden'deki fabrikalardan çıkarılacağı belirtildi.

Otomobil devi binlerce kişinin işine son verecek
Otomobil devi binlerce kişinin işine son verecek
GİRİŞ 21.12.2018 14:29 GÜNCELLEME 21.12.2018 14:30
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen 4 bin kişinin Hannover’daki, 3 bin kişinin ise Emden'deki fabrikalardan olmak üzere toplam 7 bin işçinin işine son verileceğini açıkladı.

 

 

Tasarruf gerekçesiyle alınan kararlar kapsamında Volkswagen bünyesinde yer alan Porschemarkasında ve Kassel kentindeki Volkswagen fabrikasında çalışanlara geçici sözleşmeler sunulacağı bildirildi. Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, elektronik araç üretimine ağırlık verileceğini söyleyerek, bazı modellerin farklı ülkelerde üretilmesi kararından dolayı işçi azaltma politikası uygulayacakları açıklamasında bulundu.

Yönetim tarafından yapılan açıklamada, Emden'deki fabrikada çeşitli markaların limuzinlerine ek olarak 20 bin euro'dan az e-kompakt bir otomobil üretileceği ile Hannover'daki e-otomobil ve elektrikli minibüs olan “ID Buzz” ve "Bulli"nin üretimlerine devam edileceği kaydedildi.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • hasan basri 5 yıl önce Şikayet Et
    avrupa birliği veya avrupa dağılma sürecinde.zaten ingiltere avrupaya karşı sürekli mesafeliydi.inşaallah dağılırlar tek başına kalırlar
    Cevapla
  • Argıthanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya umarım içsorunlarınızdan dolayı suriyyedeki hainlere yardım etmeye fırsat bulamazsınız.
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    poloyu 150bine satarlarsa olacagi bu
    Cevapla
  • 57.Alay 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi olmus hep golu bizmi yiyecegiz birazda almanlar yesin.zaten tenekeden gereksiz bir arac.
    Cevapla
  • martli 5 yıl önce Şikayet Et
    şanzıman ve motora ihitiyaç kalmayınca cok kisi isini kaybedecek. peki üretilen elektrikli araçları almak icin millet patayi nerde kazanacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle