Trafikte yeni dönem başladı

İçişleri Bakanlığı’nın Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın kampanyası ve 2019’un Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edilişi kamuoyuna duyuruldu.

Trafikte yeni dönem başladı
Trafikte yeni dönem başladı
GİRİŞ 06.02.2019 15:52 GÜNCELLEME 06.02.2019 15:53
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik önemli adım atıldı.

 

 

Yapılan düzenleme ile araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamaları, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa ilk geçiş hakkını vermesi kararına uymak zorunda bırakıldı.

İçişleri Bakanlığınca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmesi kapsamında yurt genelinde öğrencilerin katılımı ile ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla tanıtım yapıldı.

 

 

İstanbul’da da Avcılar Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’ın Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Emliyet Müdürü Yardımcısı Hasan Erhan'ın da katılımı ile Marmara Caddesi’nin başındaki caddede tanıtım yapıldı. Minik öğrenciler ellerinde dövizlerle düdük çalarak yaya geçidinden geçerken, yolu kesen trafik polisleri de sürücülere yeni yasal düzenleme ile ilgili bilgi ve broşür verdi.

YORUMLAR 11
  • emekli 5 yıl önce Şikayet Et
    yayalara, sadece yaya geçitlerinde olduğu öğretilmeli,yoksa çok feci sonuçları olur.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Vurun abalıya! Önce yayaları ve motosikletlileri eğitin sorunlar kendiliğinde çözülür! Özellikle motosikletliler kendilerini ambulanstan bile öncelikli görüyor. Kask yok, ehliyet yok, ruhsat yok ne hikmetse bunları denetleyen de yok. Varsa yoksa ticari araçlar.
    Cevapla
  • 57.Alay 5 yıl önce Şikayet Et
    Kuralsizlik kural olmaktan cikarilmali.
    Cevapla
  • Ercys 5 yıl önce Şikayet Et
    Birde yayalarımız trafik ışıklarına uysa iyi olur bazen oluyorki yeşil yandığı halde geçemiyoruz,benim gözlemlediğim kadarıyla araçlar ışıklara yayalardan daha fazla riayet ediyor.
    Cevapla
  • deli dumrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim millet zaten yolda yürüyor. Bizle onlar arasında problem yok. Siz asıl vatandaşın yolda yürümesine sebebiyet veren kaldırıma park etmiş araçlara otopark ayarlayınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle