'Elektrikli'ye 60 milyar euroluk dev yatırım

Alman otomotiv firmaları, önümüzdeki yıllarda daha da önem kazanacağı tahmin edilen elektrikli ve sürücüsüz araç yatırımlarını hızlandırıyor. Alman Otomotiv Endüstrisi Birliği'nden (VDA) yapılan açıklamaya göre, Almanlar önümüzdeki yıllarda söz konusu alanlara yaklaşık 60 milyar euroluk yatırım yapmayı hedefliyor.

'Elektrikli'ye 60 milyar euroluk dev yatırım
'Elektrikli'ye 60 milyar euroluk dev yatırım
GİRİŞ 03.03.2019 19:05 GÜNCELLEME 03.03.2019 19:06
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Otomobil dünyasındaki değişen trendler oyunun kurallarını değiştirirken, rekabette geri kalmak istemeyen Alman otomobil endüstrisi de altyapı yatırımlarına hız vermeye hazırlanıyor.

 

 

Bünyesinde 600 şirket bulunan Alman Otomotiv Endüstrisi Birliği'nden (VDA) yapılan açıklamaya göre, Alman firmalar önümüzdeki 3 yıl içinde elektrikli ve otonom (sürücüsüz) otomobillere yaklaşık 60 milyar euroluk (68 milyar dolar) yatırım yapacak.



VDA Başkanı Bernhard Mattes, "Önümüzdeki 3 yıl içinde elektrikli mobilite çözümlerine 40 milyar euro harcayacağız. Dijitalleşme çalışmaları kapsamında, bağlanabilir ve otonom araçlara ise 18 milyar euro yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

'ALICILARA TEŞVİKLER SUNULMALI'

 

 

Bu dönemde Alman üreticilerin ürettiği elektrikli model sayısının 100'e çıkabileceğini de vurgulayan Mattes, "Almanya, birkaç büyük Avrupa ekonomisiyle birlikte, elektrikli araç sayısında Avrupa Birliği (AB) ortalamasının çok üstünde" ifadesini kullandı.

VDA Başkanı, elektrikli otomobiller için şarj altyapısının genişletilmesi ve söz konusu otomobillerin alıcılarına teşvikler sunulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR 17
  • Türk Tokatı 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli elekyirikli araç hemen üretilsin.uzun vadelerle herkes faizsiz alsın. mümk0nse var olan araçlar hibrit yada tam elektirikli yapılsın.bu sayede yatırım için harcayacağımız ihtiyacımız olan kaynağı 2 yılda amorti ederiz.ama oyalanıyoruz.hala piyasada gerçek bi icraat yok.olanda şimdiden fahalı olarak lanse ediliuor.alımdan uzak proje proje olamaz
    Cevapla
  • İhsan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler çok önceden bunu gördüler elektriklide yarışalım dediler ama icraat yok. 10 yıl oldu hala yerli oto yok , bu yarışıda kaçırdık.
    Cevapla
  • <sezer> 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakmak, görmek, düşünmek, hayat etmek, yapmak... Her birinin arasında çok ölüm vadisi var.
    Cevapla
  • xhava 5 yıl önce Şikayet Et
    elektrikli araç hikaye , Türkiye bor ile çalışan motor yapar ise devrim olur ve AB nin bu yöndeki oyununu bozar
    Cevapla
  • HABİL 5 yıl önce Şikayet Et
    Diğer firmalar elektrikle yapıyor sen borla yaptın mı Türkiye içinde kullanırsın
    Cevapla
  • Türk Tokatı 5 yıl önce Şikayet Et
    hocam bor yakıt değil katkıdır.benzinin yerine geçmez lityumunda malesef yerine geçmez bataryada olmuyor.ama her alanda değerli bir ürün.abartmamak gerçekçi olmak gerek.
    Cevapla
  • <sezer> 5 yıl önce Şikayet Et
    Borla motor çalışmaz, ancak yakıt hücresi malzemesi olur.
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli Araçlar; Amerika ve Araplarının Dünyadaki petrol hakimiyetini bitirecek.
    Cevapla
  • fth 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşler adamlar dünyayı en başta bizi uyutuyorlar. sene 1998 de bu almanlar bawyerada. bor kartusu. ile çalışan bmw araç ürettiler ama dünyada diğer enerji kaynakları bitmeden ve bizim. elimizdeki bor madenini ham olarak ülkelerinde yeterince stok yapmadan piyasaya surmeyecekler. bir inceleyin bor madenini en çok hangi ülke dolaylı yollarla ithal edip saklıyor ???!!!!! tabiki almanya cevabina ulaşacaksınız benden demesi sizden araştırması.....saygılar
    Cevapla
  • adı yeter 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyadaki enerji kaynaklarıymış... yahu avrupa dünya ya petrol mu satıyor da ?? avrupanın tek para giden yeri petrole verdiği para... adam akülü hızlı dolum diyor sen bor diyorsun.. bor katkı maddesidir.... tek başına bişeye yaramaz...
    Cevapla
  • babacık 5 yıl önce Şikayet Et
    bor mor hikaye adamlar çalışıyor üretiyor biz de bırakın üretmeyi hatta bize ikinci sınıf araba satıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle