Oto ekspertiz merkezlerinde izdiham beklentisi

İkinci el otomobil alım satımında 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak ekspertiz zorunluluğu ile ikinci el araç satışında yoğunluktan dolayı sıkıntı yaşanabileceği belirtilirken, sektör temsilcileri noterlerin ekspertiz zorunluluğuna yönelik bir çalışması bulunmadığına da dikkat çekiyor.

Oto ekspertiz merkezlerinde izdiham beklentisi
Oto ekspertiz merkezlerinde izdiham beklentisi
GİRİŞ 30.03.2019 15:40 GÜNCELLEME 31.03.2019 10:06

Geçen hafta açıklandığı üzere 1 Nisan’dan itibaren ekspertiz yapılmadan 2. El araç satışı yapılamayacak. Ayrıca TSE belgesi olmayan ekspertiz şirketi işlem yapamayacak.

 

 

TSE belgesi sahibi merkezin sayılı olduğu düşünüldüğünde ikinci el araç satışında yaşanacak olan yoğunluk kafaları karıştırmaya başladı.

‘KANUNDAN KİMSENİN HABERİ YOK’

 

 

Oto Experim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ağca, “Her gün binlerce ikinci el aracın el değiştirdiği ülkemizde 1 Nisan itibarıyla geçerli olacak kanundan kimsenin haberi yok” dedi.

1 Nisan Pazartesi gününden itibaren ikinci el araç satışında yoğunluktan dolayı sıkıntı yaşanabileceğini belirten Ağca, şunları söyledi:

“Şu an itibarıyla piyasada ekspertiz yapan firmaların büyük çoğunluğunda 13805 TSE HYB BELGESİ bulunmuyor. 1 Nisan itibarıyla ekspertiz belgesi veremeyecekler. Noterlerin bu konuyla ilgili hazırlığı yok. Çünkü kendileri bu konuda bilgilendirilmemiş. Oto galericileri her gün bizi arayıp, 1 Nisan’da nasıl satış yapacağız? Diye soruyorlar. Her gün binlerce ikinci el aracın satıldığı ülkemizde standartlara uygun ekspertiz merkezi sayısı oldukça sınırlı. Büyük bir yoğunluk bekliyoruz.''