Lastikte asırlık formül değişti

Lastik üreticisi Continental ve Kordsa, araç lastiğinde yeni bir yapıştırıcı standardı geliştirdi. Ek maliyet gerektirmeyen teknolojiden faydalanmak isteyen diğer firmalarda hiçbir ücret ödemeden lisans havuzuna dahil olabilecek.

Lastikte asırlık formül değişti
Lastikte asırlık formül değişti
GİRİŞ 19.04.2019 09:20 GÜNCELLEME 19.04.2019 09:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lastik endüstrisini açık inovasyon anlayışları ile dönüştürmeyi hedefleyen Kordsa ve Continental, Ar-Ge güçlerini birleştirdi. Yapılan çalışmayla kauçuk esaslı bileşiklerle tekstil güçlendirme malzemelerini yapıştırmak için sektörde kullanılan yaklaşık 1 asırlık formülün yerine geçebilecek yeni bir yapıştırıcı standardı geliştirdi. Tekstil güçlendirme malzemelerinin yapıştırılmasında kullanılan yeni teknoloji, lastiğin güvenlik ve performansından ödün vermeden, 1 asra yakındır sektör standardı olan formülde yer alan resorsinol ve formaldehite alternatif. Continental, 2019 yılı içerisinde, bu teknolojiyi kullanarak ilk seri üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyor.

 

 

9 YILLIK ÇALIŞMANIN MEYVESİ

 

 

Sektöre çevre dostu ve sürdürülebilir alternatif bir çözüm sunmak için Kordsa olarak 9 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, “Ar-Ge ekipleriniz bu teknolojiyi geliştirmek için 9 yılda, 11 bin 240 test yaptılar ve gecelerini gündüzlerine katarak 15 bin 800 iş saati harcadılar” dedi. Continental’in de aynı doğrultudaki vizyonu sayesinde güç birliği yaptıklarını dile getiren Çalışkan, geliştirdikleri teknoloji olan CoKoon’un üretimde ek maliyet gerektirmediğini vurguladı. Continental ile hiçbir lisans ücreti talep etmeden lisans havuzuna dahil olmak isteyen herkese CoKoon teknolojisini kullanmasını sağladıklarını dile getiren Ali Çalışkan, “Sadece bir ay içinde, TireTech 2019 fuarında sektörde yer alan firmalarla buluşturduğumuz CoKoon teknolojisini kullanmak için 20 firma numune talebi ile başvurdu” bilgisini paylaştı.

LİSANS ÜCRETİ TALEP EDİLMİYOR

Ürünün sektörde yeni yapıştırma standardı olmasını hedeflediklerini belirten Çalışkan, şunları kaydetti: “Bunu desteklemek için de sadece üründe değil, iş modelinde de bir yenilik sunuyoruz. Kurduğumuz ücretsiz lisanslama modeli, herkesin bu teknolojiye kolayca ulaşmasını ve geliştirme yapmasını teşvik ediyor. Bu sayede teknolojimizi daha ileri taşıyacak, kendi sektörümüzde standartlaşmanın yanı sıra farklı sektörlerde, farklı alanlarda da kullanımını yaygınlaştıracağız.”

YORUMLAR 1
  • Sorulacak suâl 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yeni yapıştırıcının özellikleri nedir? Eskisine göre ne gibi üstünlüğü, faydası, avantajları varmış.??
    Cevapla