Ünlü CEO emekli oldu rakibinin arabasına bindi

Mercedes-Benz'in çatı şirketi olan Daimler'in 13 yıllık CEO'su Dieter Zetsche, görevini Ola Källenius'a devretti. Son gününde şirketin hissedarları ve çalışanları ile vedalaşan ünlü CEO'ya, bir veda da Mercedes'in en büyük rakibi BMW'den geldi. Zetsche'nin CEO olarak son gününün anlatıldığı bir reklam filmi yayınlayan BMW, emekli olan Alman CEO'ya i8 Roadster modelini kullandırdı.

GİRİŞ 24.05.2019 11:58 GÜNCELLEME 24.05.2019 15:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Daimler CEO'su Dieter Zetsche, 13 yıldır yürüttüğü görevini bırakarak, 40 yıldır çalıştığı Alman şirketten emekli oldu.

 

Görevini Ola Källenius'a devreden Zetsche, şirketin hissedar toplantısının ardından çalışanlarına veda ederek Mercedes defterini şimdilik kapattı. Öyle ki, Zetsche'nin 2021 yılında Daimler'in Danışma Kurulu'na başkanlık etmesi bekleniyor.

Ünlü CEO'ya bir veda da, Daimler şirketlerinden Mercedes'in en büyük rakibi BMW'den geldi. Münih merkezli üretici yayınladığı reklam filmi ile, Zetsche'nin son CEO olarak son gününe yer verdi.

Filmin son kısmında, Mercedes S Serisi tarafından evine bırakılan Dieter Zetsche'nin, 'sonunda özgür' mesajı eşliğinde BMW i8 Roadster'ına binerek hızlı bir şekilde yola koyulduğu görülüyor.

Kapanış sahnesinde ise, BMW'nin Zetsche'ye yönelik 'uzun yıllar boyunca ilham verici rekabetin için teşekkürler' mesajına yer veriliyor.

Bu noktada, filmde Zetsche'nin sahnelerinde kendisinin değil, ona çok benzeyen bir oyuncunun rol aldığını belirtelim.

BMW'nin bu hamlesine, Daimler'in yanıtı ise gecikmedi. Şirketten yapılan açıklamada, "Bizce patronumuz (filmdeki i8) bunun yerine emekliliğinde gerçek beygir gücünü tercih eder. Yine de takdiriniz ve hoş çekişmeniz için teşekkürler" ifadesi kullanarak Zetsche'nin hibrit motora sahip i8 kullanmayacağı ima edildi.

YORUMLAR 6
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okuyun arkadas lar rakibi deki ceo ya benzeyen Adam o degil benzer reklam filminde oynamis
    Cevapla
  • Mehmet Sahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla hayin tek Türkiyede var saniyordum.
    Cevapla
  • adim 4 yıl önce Şikayet Et
    ne rakibi arkaplanda anlaşmalı bunlar.
    Cevapla
  • Mercedes 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam double dogrusu degil
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    BMW yi BENZ e tercih ederim, fiyatları çok yüksek ama ne bileyim araba kullanma mışım ben bugüne kadar dedirtiyor adama (illaki vardır iyininde iyisi, benim ulaşabileceğim yer bu kadar gözüküyor)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle