Ford 1.0 EcoBoost motora ödül

Ford'un güçlü, verimli ve çok yönlü 1.0-litre EcoBoost motoru, "150 PS altı" kategorisinde 2019 Uluslararası Yılın Motor ve Aktarma Organı (IEPOTY) ödülünün sahibi oldu.

Ford 1.0 EcoBoost motora ödül
Ford 1.0 EcoBoost motora ödül
GİRİŞ 27.05.2019 13:32 GÜNCELLEME 27.05.2019 13:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ford'dan yapılan açıklamaya göre, IEPOTY jürisinin 31 ülkeden gelen 70 üyesinden toplam 145 puan alan Ford'un 1.0-litre EcoBoost motoru, rakiplerinin 26 puan önüne geçerek yarıştığı kategoride birinciliği kazandı.

Hızlı tepki verme özelliği ve sunduğu sürüş keyfiyle dikkati çeken motor, böylece 2012 yılında lanse edildiğinden bu yana kazandığı IEPOTY ödülü sayısını 11’e çıkardı.140 PS’ye kadar güç üretebilen kompakt ve düşük sürtünmeli motor, Avrupa’da 2018 yılında satılan her 4 Ford modelinden birine güç verdi. Bugüne kadar Fiesta hatchback aile otomobilinden Transit ailesine kadar 410 binden fazla araç, bu motorla donatıldı.

Ford, bir süre önce Ford Focus’ta kullanılan 1.0 litre EcoBoost benzinli motoru, daha da verimli yakıt tüketimi sağlamak amacıyla üç silindirli bir motor için sektörde ilk silindir deaktivasyon sisteminin de aralarında bulunduğu çeşitli teknolojilerle iyileştirdi. Silindir kafası, yakıt enjeksiyonu ve emisyon kontrol sistemlerindeki önemli gelişmeler aynı zamanda temel EcoBoost turbo şarjı, yüksek basınçlı doğrudan yakıt enjeksiyonunu ve ikiz bağımsız değişken kam zamanlama teknolojilerini bütünlüyor. İyileştirilmiş motorun bu yıl daha fazla modelde sunulması planlanıyor.

"Yollarda 1,6 milyon 1.0-litre EcoBoost var"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Avrupa Araştırma ve İleri Aktarma Organı Mühendisliği biriminin yöneticisi Carsten Weber, 1.0-litre EcoBoost’un, ilk IEPOTY ödülünden 7 yıl ve 11 ödül sonra bile kompakt benzinli motorlarda yeni standartlar belirlemeye devam ettiğini belirterek, "Halen yollarda 1,6 milyon 1.0-litre EcoBoost motor, seyahat ediyor ve biz hala potansiyelini açığa çıkarmaya devam ediyoruz. Merkezinde 1.0-litre EcoBoost’un yer aldığı yeni, daha yüksek yakıt verimliliğine sahip, elektriklendirilmiş aktarma organları yakında yollara çıkacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • Muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu motor zaten 2012 dahil 6 yıl üst üste yılın motoru seçildi. Benim Focus aracımda da 1.0 EcoBoost motor var. 5 yıldır kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. Performansı 2.0 araçlara kafa tutar, az yakar çok kaçar. Vergi avantajıda cabası. Ülkemizde düşük hacim motorlu araçlara çekmez, yokuşlarda gitmez gözüyle bakılıyor. Kötü bir ön yargı var. Ama hepsi boşa, bu makine farklı. Ne demişler; Ön Yargıyı Bırak, Son Yargıya Bak. Ben halâ kullanan biri olarak 1.0 EcoBoost motoru herkese tavsiye ederim.
    Cevapla
  • nato kafa 4 yıl önce Şikayet Et
    abd mallarını almıyoruz. ödül filan hikaye.
    Cevapla
  • Muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    Almasak bile sistem mecbur ediyor. Kullandığımız internet bile ABD'nin. Hadi kullanma... Üretmeyen, tüketen bi toplumuz. Kendimiz üretmeyince boykot bile edemiyoruz. Bi şekilde bişeyini satıyor. Şu yerli otomobil yapılsa ülkemiz için büyük bir adım olacak.
    Cevapla