Bayram öncesi uzun yol araç bakımı nasıl yapılmalı?

Ramazan Bayramı tatiline az bir zaman kaldı. 15 milyonu aşkın insanın yola çıkması bekleniyor. Özellikle uzun yol öncesi otomobillerin bakımlarının yaptırılması çok önemli. Hem trafik güvenliği hem de yolcu güvenliği için en iyi yöntem ise; otomobillerin komple mekanik bakımlarının yapılması.

Bayram öncesi uzun yol araç bakımı nasıl yapılmalı?
Bayram öncesi uzun yol araç bakımı nasıl yapılmalı?
GİRİŞ 27.05.2019 15:10 GÜNCELLEME 27.05.2019 15:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ramazan Bayramı tatiline az bir zaman kaldı. 9 günlük tatil için şehir dışını tercih edenlerin önceliği ise araçlarının bakımını yaptırmak. Peki, nereden başlamak gerekiyor? Yani tatil öncesi araç bakımı nasıl yapılır? İşte bu noktada mekanik bakım hizmetleri, aracınızı uzun yola hazırlıyor. 

 

 

Tatile çıkmadan önce uzun yol bakımını ihmal etmeyin!

Lastik değişiminden, yağ değişimine, fren bakımından motor bakımına kadar bir araç için gerekli olan tüm süreçlerin uzun yola gitmeden önce uygulanması gerekliliğinin altını çizen Auto King yetkilileri, 5 yıldan eski olan araç lastiklerinin değişmesini öneriyor. Diğer yandan yedek lastiklerin de araçta bulundurulması ve basınçlarının kontrol edilmesinin önemine değinen uzman teknisyenler, araçların rot-balans yani ön düzen ayarlarının yapılmasının yanı sıra amortisörleri, amortisör takozları ve diğer süspansiyon sistemlerinin uzun yol öncesi incelenmesinin önemine vurgu yapıyor. Fren balataları için de uyarıda bulunan uzmanlar, hidrolik sıvısının tam olması gerektiğine; eskimiş aşınmış yaralanmış ve çatlaklar oluşmuş ise vantilatör kayışı ve triger kayışının yenisi ile değiştirilmesi gerektiğini aktarıyor. 

 

 

YORUMLAR 4
  • maximum 4 yıl önce Şikayet Et
    abicim bakım.diyonda servisler ne kadar pahalı hic dusunen yok
    Cevapla
  • Lafazan 4 yıl önce Şikayet Et
    BayMantık boş konuşuyorsun. Keyfinden almıyor çoğunluk. Sokakta tril tril gezinen serseri mi sandın herkesi. Onlarında çoğu benzin atmaktan aciz.
    Cevapla
  • ugur btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomik krize ne oldu,bilen varmı!!!!
    Cevapla
  • Bay Mantık 4 yıl önce Şikayet Et
    O arabayı alırken düşünecektin. Bakım yaptıramayacağın arabayı almayacaksın !
    Cevapla