Alman otomotiv devine polis baskını!

Almanya'nın lüks otomobil üreticisi Porsche'ye ait bürolar ve bazı mali müşavirlerin evine "rüşvet ve görevi kötüye kullanma iddiaları" nedeniyle baskın yapıldığı bildirildi.

Alman otomotiv devine polis baskını!
Alman otomotiv devine polis baskını!
GİRİŞ 28.05.2019 16:57 GÜNCELLEME 28.05.2019 16:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Stuttgart savcılığından yapılan açıklamada, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla Porsche'ye ait bürolara ve bazı mali müşavirlerin evine baskın düzenlendiği ifade edildi.

 

 

Açıklamada, Stuttgart Şirket Denetleme Dairesinden bir yetkilinin devam eden vergi denetimi sırasında, şirketin vergi danışmanına gizli bilgiler verdiği ve bunun karşılığında haksız kazanç elde ettiği suçlaması bulunduğu vurgulandı.

Baden Württemberg eyalet polisi ile yapılan baskında bazı belgelere el konulduğu ve incelenmek üzere savcılığa götürüldüğü belirtildi.

 

 

Bild gazetesinde yer alan haberlerde de Porsche'nin eski iş yeri temsilcisi Uwe Hück hakkında haksız kazanç elde ettiği iddiaları bulunduğu ve evine yapılan baskınlarda Hück'ün kazanç belgelerinin incelendiği iddia edildi.

Haberde Hück dışında 5 kişi hakkında daha soruşturma açıldığı belirtildi

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Sparis üzerine mafya babalarina araba satiyolar vergisiz.devlet nihayet farkina vardi her araba servet degerinde normal calisan bir insan zaten bu arabalara binemez
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: hiç şüpheniz dahi olmasın ,, rüşvet işinde muhakkak parmakları vardır.. hemde muhakkak... bilgilerinize.. müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla