Yerli otomobilde imzalar atıldı: 62 firma üretecek

Türkiye'nın Otomobil Girişim Grubu'nun (TOGG), 2021'de seri üretime başlayacağı elektrikli SUV modelinin parçalarını Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri (TAYSAD) üyeleri üretecek. 62 firmayla görüşmelere başlayan Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu, bazılarıyla anlaşma imzaladı.

Yerli otomobilde imzalar atıldı: 62 firma üretecek
Yerli otomobilde imzalar atıldı: 62 firma üretecek
GİRİŞ 08.07.2019 09:50 GÜNCELLEME 08.07.2019 09:50
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

400'ü aşkın üyesi ile Türk otomotiv tedarik sanayinin tek temsilcisi TAYSAD'ın toplantısında konuşan TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, Türkiye'nin otomobili için 62 şirket ile de görüşmelere başladıklarını söyledi. Karakaş, "Bunlar arasında ön görüşme aşamasında olduğumuz şirketler olduğu gibi anlaşma imzaladığımız şirketler de var" dedi. 

Dünyada otomotiv endüstrisinin mega trendlerin etkisinde büyük bir dönüşüm yaşadığını vurgulayan Karakaş, Türkiye'nin de bu dönüşümde yeri olduğuna işaret etti. Karakaş, "100 yılık şirketler bu dönüşümü hızlı göremediler. Biz Türkiye'de 32 milyar dolar otomobil ihracatı yapıyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. Ama bunun güvence altına alınması ve sürdürülebilir kılınması lazım. Bu dönüşümün Türkiye'deki üreticilerle gerçekleşmesi gerekir. Bir fırsat var ve Türkiye bunun içinde yer almak istiyor. Bu nedenle TOGG kuruldu." ifadelerini kullandı.

İHRACAT 2024'TE

Aralıkta ön gösterimi yapılacak aracın elektrikli bir SUV olduğunu hatırlatan Karakaş, sonrasında 4-5 farklı model daha üretileceğini kaydetti. Karakaş, Türkiye'nin otomobilinin iç pazarda satışa sunulmasının ardından, iki yıl sonra 2024'te ihracat hedeflediklerini ifade etti.

2022'de satışa sunulması planlanan Türkiye'nin otomobilinin parçalarını, yerli yan sanayi firmaları üretecek. 62 firmayla görüşmelere başlayan Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu, bazılarıyla anlaşma imzaladı

 

 

YORUMLAR 50
  • umutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Güveniyorum insallah bir tane alacagim kısmet olursa 11yillik bir arabaya biniyorum yerli oto için degistirmiyorum...
    Cevapla
  • Olmaaazz 4 yıl önce Şikayet Et
    3000 yılında belki olur
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Başarı hikayesi olan büyük girişimciler lazim memlekete devletin dehlemesiyle bu iş nereye kadar gidecek? İşe başladıysan gecen her günü zarar bileceksin.
    Cevapla
  • güveniyorum yapar 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah allah utandırmasın yurekten turk milleti onu beklyor önce ben
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun gözümü yumup bi tane alacağım sır a elektrikli traktörde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle