Otomobil devinden müthiş hamle! Kendini şarj edecek

Toyota'nın Prius PHV modelinin motor kaputu, tavanı ve bagajının üstü güneş panelleriyle donatıldı. Otomobil Ağustos ayında sürüşünü gerçekleştirecek.

Otomobil devinden müthiş hamle! Kendini şarj edecek
Otomobil devinden müthiş hamle! Kendini şarj edecek
GİRİŞ 08.07.2019 10:44 GÜNCELLEME 08.07.2019 11:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Elektrikli otomobillerin kullanımının gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Çalışmalarını elektrikli otomobiller üzerinde yoğunlaştıran Toyota, yolda seyir halindeyken aynı zamanda kendi kendine şarj olabilen bir otomobil tasarlıyor.

 

 

Toyota Prius PHV ismini taşıyacak aracın motor kaputu, tavanı ve bagaj üst kısmı güneş panelleriyle donatıldı. Bu paneller aracılığıyla güneşten güç alarak aküsünü şarj edebilen otomobil, güneş ışınlarını yeterli oranda alabildiği durumlarda şarj istasyonuna ihtiyaç duymayacak.

Aynı zamanda çevre dostu olması beklenen yeni nesil otomobil, elektrik şebekesinden şarj olma ihtiyacını ortadan kaldıracağı için maliyeti de düşürecek. Satışa sunulup sunulmayacağı henüz belli olmayan otomobilin ilk resmi sürüşünün Ağustos ayı içinde yapılması planlanıyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    güneşi bol rüzgârı bol memleketime hayirli olur insallah bu tur araçlar.en onemlisi bizim yerli otoda da bu sistemi goruruz .
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    valla yazın güneş bol,aynı şeyi elektrikli bisikletler içinde yapabilseler çok iyi olur,otomobili almaya pek gücümüz yetmez ,ama güneşte şart olabilen elektrikli bisitlet yapılabilirse harika olur.
    Cevapla
  • Akıl Akıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Satarlar 5 katı fiyatına, dzel ile aynı heaaba gelir
    Cevapla
  • yoru yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu fikir hep aklımdan geçmiştir. Sonunda Japonlar başardı demekki. Olması da gereken budur. İlerleyen dönemde dünyamızın manyetik alanından ve akla gelebilecek her türlü enerjiye çevrilebilen serbest enerjiden kendini şarj edebilen sistemler gelişecektir. Mesala hep aklıma takılan soru. Bu uçan sihalarımız güneşe hemçok yakın hemde direk bu güneş ışınlarından faydalabiliyorken neden üzerleri esnek güneş panelleriyle donatılmıyor.? Böylece belki de hiç iniş yapması gerekmez. Havada asılı kalabilmek için düşük yakıt sarfiyatı için neden helyum gazı balonları ile askıya alma işlemi yapılmıyor. ?
    Cevapla
  • paslanmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    tekerlere dinamo takılarak enerjinin kendisini yenilemesi sağlanabilir
    Cevapla
  • ahmet1989 4 yıl önce Şikayet Et
    Sürtünmeden dolayı aracın hızı düşer veya yakıt tüketimi artar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle