Volkswagen yeni manuel şanzımanını tanıttı

MQ281 isimli yeni nesil manuel şanzımanını tanıtan Alman üretici, eskiye göre daha verimli bir sürüşün ve düşük CO2 emisyonlarının altını çiziyor. Yeni şanzıman ilk olarak Passat'ta kullanılacak.

Volkswagen yeni manuel şanzımanını tanıttı
Volkswagen yeni manuel şanzımanını tanıttı
GİRİŞ 17.07.2019 11:36 GÜNCELLEME 17.07.2019 11:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pek çok üretici elektrikli ve otonom araçlar gibi geleceğin teknolojilerine odaklanmış durumda. Fakat halihazırda yaygın olarak kullanılan günümüz teknolojilerini de bir kenara atmamak gerek. Örneğin manuel şanzımanlı araçlar hala global otomotiv pazarının önemli bir kesimini oluşturuyor. Bunun bilincinde olan Volkswagen, yeni geliştirdiği şanzımanı görücüye çıkardı.

Alman otomotiv devi Volkswagen, geliştirdiği manuel şanzımana MQ281 adını vermiş. Şirket, yeni şanzımanın şimdikilere kıyasla daha verimli olduğunu, emisyon değerlerini kilometre başına 5 gram kadar düşürdüğünü ve performansı desteklediğini söylüyor. Ayrıca ürün gamındaki SUV model sayısının artmasıyla birlikte yeni manuel şanzımanın eskisinden daha ‘SUV dostu’ olduğu da gelen bilgiler arasında.

İLK OLARAK YENİ PASSAT'TA KULLANILACAK

Sanal gerçeklik teknolojisinden faydalanılarak geliştirilen şanzımanın Golf ve Passat’taki MQ250 ile Tiguan’daki MQ350 arasındaki boşluğu dolduracağı belirtiliyor. Söz konusu şanzıman 200 ile 340 Nm arasındaki torku rahatlıkla idare edebiliyor. Bu sayede benzinli veya dizel fark etmeksizin Volkswagen ürün gamındaki pek çok ünite ile kombine edilebiliyor. Yapılan iyileştirmeler sonucu kabine yansıyan titreşim ve sesin azaldığı söylenirken, şanzıman için gereken yağ miktarının da 1.5 litreye düşürüldüğü ifade ediliyor.

YORUMLAR 4
  • Gerçekci 4 yıl önce Şikayet Et
    Almayın ölmezsiniz, milli arabamızı bekleyin, Alman sermayesinin büyük kısmı yahudilerin onlara para kazandırmayalım kendi arabamız bitince onu alırız, müslüman olun lükse özenmeyin
    Cevapla
  • nadim 4 yıl önce Şikayet Et
    volkswagen gerçekten işini biliyor ve iyi yapıyor. harika!
    Cevapla
  • ddd 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ne alman hayranlığı eb kardeşim. volkswagenin otomatik vitesleri en sıkıntılılardan birisidir, aç forumları oku. markaya, gösterişe para veriyosunuz
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    vw'yi seviyorum on numarasın :)
    Cevapla