Tofaş'tan 'üretime ara veriyor' iddiasına açıklama

Otomotiv sektöründeki daralma sebebiyle Tofaş otomobil fabrikası'nın ekim ve kasım ayında çalışma sürelerini ve üretim sayısını azaltacağına ilişkin haberlere şirketten açıklama geldi. Tofaş'tan yapılan açıklamada; üretim beklentilerinin 2019 yılı hedefleri ile paralel doğrultuda olduğu ifade edilirken, ekstra açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişmenin bulunmadığına da vurgu yapıldı.

Tofaş'tan 'üretime ara veriyor' iddiasına açıklama
Tofaş'tan 'üretime ara veriyor' iddiasına açıklama
GİRİŞ 13.09.2019 10:45 GÜNCELLEME 01.10.2019 17:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Otomotiv devi Tofaş'ın bazı hatlarda çalışma sürelerini ve üretim adetlerini önemli ölçüde azaltacağı yönünde haberler üzerine şirketten açıklama geldi.

 

Söz konusu haberlerde iddia edilen, ''Bazı hatlarda, Ekim ve Kasım aylarında 5 haftada 4 gün, 1 haftada da 3 gün çalışacak. 1 hafta ise üretime ara verilmesi planlanıyor. Fabrikanın planlamasında üretim öngörülerinde de düşüş olduğu ifade ediliyor.'' şeklindeki ifadelerin aksine Tofaş'tan yapılan açıklamada üretimin 2019 beklentileri doğrultusunda gerçekleştirileceği kaydedildi.

 

Tofaş'tan yapılan açıklama şöyle;

Planlanan mevcut üretim takvimimize göre yılsonu üretim beklentimiz, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği hükümleri çerçevesinde 31 Temmuz 2019'da faaliyet raporumuzda paylaşılan 2019 yılına ilişkin beklentilere paralel olup, Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamaktadır.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • KOÇ58 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlar onu hep yapıyorlar. Mutlaka sel ağzından partal kapma peşindeler
    Cevapla
  • 3466 4 yıl önce Şikayet Et
    işçi maaş artış sözleşme zamanı geldi de ondan işler zayıf kötü deyip az zam peşinde olacaklar sözleşme imzaladıktan sonra üretime en üst düzeyden devam edecek.Taktik bu.
    Cevapla
  • ABDULLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    2019 yılı MESS ve Türk metal arası işciler ile işveren arası şözleşme yılı otomotiv sektöründa her sözleşme dönemi böyle önlemler işveren tarafından alınmakta yani 2 yılda bir Böylece masada MESS işveren sendikası pazarlıkta otomotiv satışlarının düşdüğü gerekcesiyle pazarlıkta elini güçlendirmeye çalışmakta Türk Metal sendikası da bu koza karşılık yıllık kâr ve otomobil ihracat rakamlarını masaya koysada yinede MESS in dediği oluyor .Nerdenmi biliyorum 11 yılımı verdim. Otomotiv sektörünün zarar ettiğini CEO dan yıllık toplantılarda duymadım zarar adı altında işci çıkışı gördüm.
    Cevapla