Volvo XC40 tamamen elektrikli ve Google teknolojisi ile donatıldı

Volvo Cars, yakında piyasaya sunulacak olan tamamen elektrikli Volvo XC40’da yer alacak bilgi-eğlence sistemini yeniden tasarladı. Android tabanlı yeni bilgi-eğlence sistemi, benzersiz bir kişiselleştirme özelliği, gelişmiş düzeyde bir sezgisellik ve yeni Google teknolojisi ile hizmetlerini sunuyor.

Volvo XC40 tamamen elektrikli ve Google teknolojisi ile donatıldı
Volvo XC40 tamamen elektrikli ve Google teknolojisi ile donatıldı
GİRİŞ 09.10.2019 14:38 GÜNCELLEME 09.10.2019 14:59

Volvo Car Group, Google Asistan, Google Maps ve Google Play Store uygulamalarının yer aldığı Android destekli bilgi-eğlence sistemini otomobillerine entegre etmek için Google ile iş birliği yapan ilk şirket oldu. İki şirketin geçtiğimiz yıllarda bazı iş geliştirme ortaklıkları da bulunmuştu.Yeni sistem, Google’ın açık kaynaklı Android platformu olan Android Automotive OS’un tam entegrasyonunu sağlıyor ve Google Maps, Google Asistan ve küresel geliştiriciler tarafından yazılan diğer otomotiv uygulamaları için gerçek zamanlı güncellemeler sunuyor.Elektrikli XC40, yazılım ve işletim sistemi güncellemelerini kablosuz olarak alan ilk Volvo olma özelliğine sahip. Bu durum, Volvo Cars'ın otomotiv bağlantılı servisler konusunda ön saflarda yer almasını sağlıyor.Tamamen elektrikli XC40, fabrikadan çıktığı an en üst seviyede olmaktansa, zamanla gelişmeye devam edecek.Volvo Cars CTO’su Henrik Green, “Nihayet size telefonunuzda alıştığınız deneyimin aynısını otomobilinizde de sunuyoruz, ancak tabi bu sürüş güvenliğine göre uyarlanmış bir deneyim. Bakımla ilgili özelliklerden, tamamen yeni diğer özelliklere kadar tüm güncellemeleri kablosuz sağlıyoruz, böylece her zaman en yeni ve en güncel özelliklere sahip olan otomobiliniz tıpkı diğer dijital ürünleriniz gibi güncel kalabiliyor” dedi.

Android Automotive OS’un en iyi özelliklerinden biri, milyonlarca geliştiricinin yakından tanıdığı ve otomobile özel uyarlanmış bir Android işletim sistemi olması. Google ve Volvo Cars geliştiricileri tarafından oluşturulan teknoloji ve hizmetler otomobile dahil edilirken, otomobiller için optimize edilmiş ve uyarlanmış ek müzik ve medya uygulamaları Google Play Store'da sunulacak.

Google Asistan, kullanıcılarına, içerideki sıcaklığı ayarlama, varış noktası belirleme, Spotify gibi uygulamalarda sevdiğiniz müzikleri ve podcast'leri dinleme veya mesaj gönderme gibi işlevleri yalnızca konuşarak yapma imkanı sağlıyor.

Bu entegrasyon, sürücülerin dikkatinin dağılmasını engellerken, ellerinin direksiyonda, gözlerinin yolda kalmasına yardımcı oluyor. Google Asistan, ayrıca Volvo otomobilinizden akıllı ev cihazlarınızla etkileşimde bulunmanıza da imkan tanıyor.

Google Maps, yenilenen harita ve trafik verilerini gerçek zamanlı olarak sunabiliyor, sürücüleri yaklaşmakta olan trafik durumu hakkında bilgilendiriyor, proaktif olarak alternatif rotalar önerebiliyor ve yol üzerindeki en yakın şarj istasyonunu söylüyor.

Bu gelişmiş ve güncel harita verileri, örneğin hız limitleri ve yoldaki virajlar gibi önemli bilgileri kullanarak, XC40’ın Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) yeteneklerini geliştirmesini de sağlıyor. Tamamen elektrikli XC40 ilk olarak 16 Ekim'de tanıtılacak.