Uçan taksi için düğmeye basıldı

2010 yılından beri Volvo'ya da sahip olan Çinli endüstri devi Geely Holding, Almanya’da faaliyet gösteren otonom uçan taksi girişimi Volocopter'a yatırım yaptı. Geely'nin yaptığı yatırımın 55 milyon dolar olduğunu belirtildi. Volocopter, aldığı bu yatırımla birlikte lansman hazırlıklarını hızlandırmayı planlıyor.

Uçan taksi için düğmeye basıldı
Uçan taksi için düğmeye basıldı
GİRİŞ 10.10.2019 09:59 GÜNCELLEME 10.10.2019 17:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Volocopter’ın geçtiğimiz aylarda tanıtımını yaptığı kent içi ticari yolcu taşımacılığına yönelik VoloCity’e yatırım yapan Geely’nin, sonraki aşamalarda da yatırımını devam ettirmesi bekleniyor. Volocopter daha önce Intel ve Daimler’den de yatırım almıştı. Aldığı bu yatırımın tamamını Ar-Ge’ye harcayacaklarını açıklamıştı. Geely’den VoloCity için alınan yatırımla ticari taksi hizmeti sadece Avrupa’yla sınırlı kalmayıp Çin pazarında da faaliyet gösterecek.Jetgillerden beri uçan araba hayalinin Volocopter ile gerçek olması ve bunun ticari taksi olarak kullanılabilmesi tüm dengeleri değiştirecek. Volocopter elektrikle çalışıyor ve iki kişi taşıyabiliyor. Ayrıca dikey iniş ve kalkış da yapabiliyor.

 

 

Volocopter’ın ticari taksi olarak kullanılacağının açıklanmasının ardından merak edilen ücretlendirme konusu ise henüz net değil. Şu an bir helikopter uçuşuyla aynı değerde olacağı düşünülse de ilerleyen zamanda bu fiyatların düşmesi bekleniyor. Uçan taksi konusunda Volocopter yalnız değil. Lilium, Kitty Hawk, eHang ve Uber gibi firmalar da uçan taksiler üzerinde çalışmalar yapıyor.

YORUMLAR 5
  • 1DELİTÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    Bune böyle paramotor dada estetik bundan
    Cevapla
  • Türkmenı 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle taksi olmaz. O ne üstünde kocaman bir geyik boynuzu yığını. Heralde 5 6 metre var. Biraz estetik olmalı. Ona geniş iniş alanı gerekir. Her yere sığmaz. Geçin bunları. helikopterin küçüğü sadece...
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Yemin olsun, Türkiye’nin Ürettiği daha iyi ve Hoş görünümlü ... İsteyen bakabilir...
    Cevapla
  • oku yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Sn. 1DELİTÜRK, bizimkinin adı "Cezeri"
    Cevapla
  • 1DELİTÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim TÜRKLERİN üretiğininI adı ne
    Cevapla