Toyota hibrit araçlarda rekor kırdı!

Son yıllarda Türkiye'de hibrit otomobil satışları büyük bir hızla artıyor. Dizel otomobillerin yerini artık hibrit otomobiller alacak.

Toyota hibrit araçlarda rekor kırdı!
Toyota hibrit araçlarda rekor kırdı!
GİRİŞ 09.11.2019 16:08 GÜNCELLEME 11.11.2019 17:25

Ocak-Ekim 2019 tarihleri arasında Türkiye’de toplam 8.200 adet hibrit otomobil satıldı. Bunun 7.300 adedi Toyota’nın hibrit modellerine ait.

Tüm ürün gamlarında hibrit otomobiller bulunduran Toyota, Türkiye’deki pazarın tek hakimi pozisyonunda. Toyota’nın hibrit satışlarına baktığımızda Batı Avupa’da yüzde 61, Avrupa’da yüzde 48 ve Türkiye’de de yüzde 50 oranında bir satış yaptığı ortaya çıkıyor.

Türkiye’de bu oranın daha da artması için araç tedarik sorunun giderilmesi gerekiyor. 2016 yılında Türkiye’de üretilen Toyota C-HR’la hibrit satışlarına başlayan Toyota Türkiye uzun bir süre hibrit otomobili anlatarak önemli bir yol katetti. Türk tüketicisi bu süreçte Hibrit otomobilin elektrikli olmadığı ve şarj edilmedi gerekmediğini öğrendi.

Şimdi Toyota Türkiye’de toplam satışlarının (24 bin) yarısına yakın bir kısmını (11 bin) hibrit modelleriyle gerçekleştiriyor. Bu satışların da yüzde 70'i filo satışlarından oluşuyor. Satışlarda Toyota Corolla yüzde 70-80 oranında hibrit satışı gerçekleştirken 2. Sırada yenilenen haliyle satışa sunulan C-HR yer alıyor.

Filo satışlarında da yüzde 80 oranında Corolla tercih ediliyor. Toyota Türkiye hibrit otomobil satışlarında tüm model gamıyla Türkiye’nin tek hakimi ve 2020’de de bu ivmenin yükselerek devam etmesi bekleniyor. Müşteri profili de bu anlamda olumlu değişimlere uğruyor. Yapılan araştırmalarda Türk müşterisinin yüzde 40’ı “hibrit otomobil kullanırım” diyor.

Şu sıralarda Toyota Corolla’nın hibrit modelinde sıra olduğu da verilen bilgiler arasında. 2020 yılında filo sektörünün eski ivmesine ulaşmasıyla da hibrit satışlarının daha da artması bekleniyor.