305 bin Liralık ne sunuyor! Sizin için test ettik

Otomobil sayfamızın bu haftaki konuğu, Citroen bünyesinden ayrıldıktan sonra markanın 2. Aracı olan DS3 Crossback oldu.

GİRİŞ 13.11.2019 09:33 GÜNCELLEME 14.11.2019 17:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Serkan Saraç/Haber7

Uzun süredir direksiyonuna geçmek istediğimiz DS3 Crossback’i, bu hafta test etme imkanı bulduk. Citroen bünyesinden ayrıldıktan sonra, markanın 2. Aracı olan DS3 Crossback de oldukça iddialı görünüyor. Hatırlarsanız ilk olarak DS7 CROOSBACK testimiz olmuştu. O muhteşem aracın ardından aile küçüğünü de görmüş olduk. Şöyle kısaca tasarımından söz edelim ver ardından artı eksi köşemizde buluşalım..

TASARIM

Ön farlarda sade bir tasarım kullanan 2019 DS 3 Crossback, gündüz farları ile karizmatik bir görüntü elde ediyor. Son dönem modern far yapısına da ayak uydurmuş. Karartılmış yapı bunu ön plana çıkartıyor. Ayrıca gündüz farları, DS amblemine benzer bir şekilde tasarlanmış. Arka bölümde ise yatay ve ince tasarımlı farlar dikkat çekiyor. Arka kapılarda farklı bir gövde yapısı kullanan DS, 3 kapılı coupe tarzı bir araç gibi duruyor. Arka camların açılmasını engellemeyen bu gövde, Tesla araçlarındaki gibi benzer kapı kolu tasarımını tercih ediyor.

İÇ TASARIM

İçeride bizi muhteşem bir kokpit karşıladı. Elmas kesimli malzemelerin oluşu aracın içini oldukça zenginleştirmiş. 10.3 inçlik bilgi eğlence ekranı dokunmatik tuşlarla yönlendiriliyor. Oldukça zengin teknoloji ağına sahip model, sizi içeride oldukça konforlu kılıyor. Standart olarak sunulan gösterge paneli her ne kadar sade kalsa da, çözünürlük ve renk kombinasyonu değerini üst seviyelere çıkartıyor. Aslında birçok kitleye aynı anda hitap edecek bu aracın tasarımını çok da konuşmaya gerek yok. Kısaca gözü yormayan, malzeme kalitesiyle konfor sağlayan, teknolojisiyle de keyif veren bir tasarım. Beğenmeyen sayısı 10 da 1 olur herhalde…

ARTI EKSİ KÖŞEMİZ…

İlk olarak eksiyle başlayacağım..

- Aracın arka tarafta birkaç eksiği var ve bu beni oldukça rahatsız etti. Kol dayama yok, havalandırma menfezi yok, USp girişi yok. Bu böyle değerde bir araç için büyük bir eksi olmuş.

- Gösterge paneli böyle görkemli bir araca göre oldukça sade kalmış.

- 155 beygirlik bir güce rağmen, özellikle ilk kalkış da bu gücü alamıyoruz. Ancak ara hızlanmaları oldukça başarılı.

VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN...

+ Gelelim artılara..

Beğendiğimiz alanları beğenmediklerimizden daha fazla.

İlk olarak tasarıma bayıldım diyebilirim. Hem içeride hem de dışarıda ki tasarıma bakarsak araç, bana dokun beni hisset diyen modellerin başında geliyor. Özellikle içeride elmas kesimli hatlar modeli olduğundan fazla lüks hissettiriyor.

+ Karartılmış yapıda tasarımlar modeli fazlasıyla agresifleştiriyor.

+ Dokunmatik tuşlar tasarıma zenginlik katıyor.

+ Şanzıman geçişleri sarsıntısız ve seri ancak performansı olumsuz anlamda etkileyebiliyor. Onun sebeplerini videomuzun içerisinde bulabilirsiniz.

+ Egzoz sesi kulağa çok hoş geliyor.

+ Ara hızlanmalar çok başarılı.

+ Otonom sürüş var. Bu da teknoloji ağının ne kadar geniş olduğunu gösteriyor.

+ Hemen hemen bütün güvenlik teknolojileri yer alıyor.

+ Bilgi eğlence ekranı çok pratik ve kullanışlı olmuş.

+ Yalıtım konusunda; son dönemlerde bindiğim içeriye en az ses alan modellerden biri...

+ Malzeme işçiliği üst sınıf.



YAKIT TÜKETİMİ

Birkaç cümle de yakıt tüketimi hakkında yazacak olursak… Bu araçla ortalama 5.7 de yaparsınız 8.0 da. Kullanıma bağlı olarak bu kadar değişkenlik gösteren oranları uzun süredir elde etmemiştik. Karma da 7- 7.5 litrelik şehir içi değerleri görebilirsiniz.

MOTOR ÖZELLİKLERİ

1.2 litrelik Puretech motor seçeneği ile 100 hp, 130 hp ve 155 hp güç tercihleri sunan model, 1.5 dizel ünitesi ile ise 100 ve 130 hp seçeneklerine sahip.4 tekerlekten çekiş sisteminin standart olduğu araçta 6 ileri manuel ve 8 ileri şanzıman seçenekleri de sunuluyor..

FİYAT LİSTESİ

DS 3 CROSSBACK PureTech 130 Otomatik So Chic  250.000
DS 3 CROSSBACK PureTech 130 Otomatik Performance Line  251.300
DS 3 CROSSBACK PureTech 155 Otomatik La Première 304.000
DS 3 CROSSBACK BlueHDi 130 Otomatik So Chic 260.000

TEST ARACIMIZ

DS 3 CROSSBACK PureTech 155 Otomatik La Première 304.000

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • tırrek 4 yıl önce Şikayet Et
    lotom tuttu almaya gidiyorum yupppiiiiiii
    Cevapla