Audi yeni CEO'sunu belirledi

Alman otomobil üreticisi Audi, yeni CEO'su olarak Markus Duesmann'ı atadığını duyurdu. Görevine 1 Nisan 2020'de başlayacak Duessmann, 2018 yılına kadar Audi'nin en büyük rakibi BMW'de üst düzey pozisyonda bulunuyordu.

Audi yeni CEO'sunu belirledi
Audi yeni CEO'sunu belirledi
GİRİŞ 16.11.2019 13:59 GÜNCELLEME 16.11.2019 17:15

Yapılan açıklamaya göre, Duessmann Audi'nin sürdürülebilir mobilite şirketi olma yolundaki çalışmalarına ve karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik planlara liderlik edecek.

Volkswagen Grubu markalarından Audi, kaptan koltuğuna kimin oturacağını açıkladı. Buna göre, 1 Nisan 2020'den itibaren markanın yeni CEO'su Markus Duesmann olacak.

Duesmann'in, Audi'yi sürdürülebilir bir mobilite şirketi haline getirirken, Alman üreticinin karbon ayak izini de azaltmaya yönelik önlemler alacağı bildirildi.

VW Grubu'nun diğer markaları gibi Audi de ürün gamındaki elektrikli seçenekleri artırıyor. Markanın ürün gamının tamamında hibrit motor seçeneklerinin sunulması hedeflenirken, tam elektrikli modellerinde sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

BMW'DE ÜST DÜZEY POZİSYONDAYDI

Otomotiv sektöründeki kariyerini Audi'nin en büyük rakibi BMW'de yapan Duesmann, 2012 ile 2016 yılları arasında BMW'nin motor geliştirme biriminin başındaydı. Duesmann 2018'den BMW'den ayrılana kadar da markanın satın alma bölümüne liderlik etmişti.

Öte yandan, VW Grubu'nun 2018 yılında CEO'su olan Herbert Diess'da BMW'nin eski yöneticilerinden. Duesmann'ın atanmasında ağırlığını koyduğu belirten Diess, VW Grubu şirketlerine BMW'den yaptığı transferler ile dikkat çekiyor.

Audi'nin eski CEO'su Rupert Stadler ise, dizel skandalı konusunda bilgisi olupta göz yumduğu gerekçesiyle geçtiğimiz yıl tutuklanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL