BMW Çin'de elektrikli araç üretecek

BMW, Çin'deki yerel ortağı Great Wall ile birlikte 716 milyon dolarlık yatırım yaparak elektrikli otomobil fabrikası açacağını duyurdu.

BMW Çin'de elektrikli araç üretecek
BMW Çin'de elektrikli araç üretecek
GİRİŞ 29.11.2019 17:48 GÜNCELLEME 29.11.2019 17:51

Yıllık üretim kapasitesi 160 bin araç olarak açıklanan BMW'nin yeni fabrikasında bantlardan BMW ve Mini'nin elektrikli modelleri ile Great Wall'ın otomobillerinin ineceği kaydedildi. BMW haricinde, Tesla ve Volkswagen de Çin'de elektrikli araç üretecek markalar arasında bulunuyor.

Alman otomobil üreticisi BMW, Çin'de yeni bir üretim tesisi yatırımına hazırlanıyor. Şirketin Çin'deki yerel ortağı Great Wall ile birlikte gerçekleştireceği yatırımın büyüklüğü 716 milyon dolar olarak açıklanıyor.

BMW'nin yeni Çin fabrikasında yılda 160 bin aracın üretilmesi hedeflenirken, üretilecek modellerin de BMW ve Mini'nin elektrikli araçları ile Great Wall'ın otomobilleri olacağı kaydedildi.

Çin, otomotiv üreticilerine emisyon oranları düşük, yani havayı daha az kirleten araçlar üretmeleri konusunda baskı yapıyor. Dolayısıyla, elektrikli otomobil yatırımlarını artıran markalar sayesinde 2025 yılında Çin'de satılan her 5 otomobilden birinin elektrikli veya hibrit olması öngörülüyor.

Bir diğer Alman otomotiv üreticisi Volkswagen (VW) de, Çin'de elektrikli araç üretmeye hazırlanan markalar arasında yer alıyor.

VW, yakın bir zaman önce yaptığı açıklamada gelecek yıl Çin'de 600 bin araç üretim kapasitesine sahip elektrikli araç fabrikasını devreye alacağını duyurmuştu.

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla da, Çin'in Şangay kentinde inşa ettiği tesisinde, yılda 500 bin adet elektrikli otomobil üretmeyi hedefliyor.