Volkswagen ve Mercedes'e dizel şoku!

Alman basınında çıkan haberlere göre, Mercedes’in Renault’tan aldığı dizel motorların yazılımı Federal Motorlu Araçlar Ofisi (KBA) tarafından araştırılıyor. Haberde KBA’nın binlerce Mercedes’in yazılımını incelemeye tabi tutuğu belirtildi. Öte yandan Almanya savcılığı, Volkswagen’in dizel emisyon skandalıyla ilgili soruşturma kapsamında firmanın Wolfsburg’daki genel merkezine baskın düzenledi.

Volkswagen ve Mercedes'e dizel şoku!
Volkswagen ve Mercedes'e dizel şoku!
GİRİŞ 04.12.2019 12:16 GÜNCELLEME 08.12.2019 15:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa’da dizel otomobillerin emisyon sorunları, otomobil devlerinin başını ağrıtmaya devam ediyor. Renault’un çok kullanılan dizel motorunu küçük otomobillerine alan Alman üretici Mercedes, emisyon yazılımlarının sorgulanmasıyla karşı karşıya kaldı.

Daha önce emisyon nedeniyle 870 milyon avro ceza alan Mercedes’in Renault’tan aldığı dizel motorlarının yazılım incelemesine devam ediliyor.


 
ÇEVRE DUYARLILIĞI DİZELİ BİTİRDİ
 
Alman otomobil devi Mercedes’in üreticisi Daimler, dizel emisyon verilerini manipüle ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda 870 milyon avro para cezasına çarptırılmıştı. Federal Motorlu Araçlar Ofisi’nden (KBA) bir kötü haber daha geldi.
 
Der Spiegel’in haberine göre ofis, Alman üreticinin Renault’tan aldığı motoru mercek altına almış durumda.
 
MARKALARA EMİSYON CEZASI YAĞIYOR
 
Almanya’da daha önce de Audi ve Porsche benzer gerekçelerle iki milyar avroyu aşan para cezasına çarptırılmıştı. Yine Alman üretici Volkswagen hakkında ABD’de açılan emisyon davasında ise 15 milyar dolar ceza verilmişti.

 VOLKSWAGEN GENEL MERKEZE BASKIN

Almanya savcılığı, Volkswagen’in dizel emisyon skandalıyla ilgili soruşturma kapsamında firmanın Wolfsburg’daki genel merkezine baskın düzenledi. Savcılık, baskının bazı belgelere el koyma niyetiyle yapıldığını açıkladı.

2015 yılında dizel motorlar üzerinde emisyon hilesi yaptığını itiraf eden Volkswagen, yetkililerle tam bir işbirliği içinde olduğunu, ancak soruşturmanın anlamsız olduğunu belirtti.

Volkswagen tarafından yapılan açıklamada, baskının hile skandalının merkezinde olan EA 189'un ardıl modeli olan EA 288 motorlu dizel araçlara yönelik bir soruşturmayla bağlantılı olduğunu kaydetti.

Volkswagen ayrıca, EA 288’lerin zaten test edildiğini ve herhangi bir manipülasyon ögesine rastlanmadığını belirtti. 

2015 yılında ortaya çıkan dieselgate skandalı Volkswagen Grubu’na oldukça pahalıya patladı. Şirket son yıllarda para cezaları, tazminatlar ve gerekli revizyonlar için son tahminlere göre yaklaşık 30 milyar dolar para harcadı.

YORUMLAR 1
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    vay arkadar bu emisyon sorununa bir care bulamadilar
    Cevapla