Volkswagen'den Tesla'ya cevap

Volkswagen, elektrikli araç sektörünün öncü firması Tesla'ya meydan okudu. Yeni tam elektrikli modeli ID.3 ile pazara girmeye hazırlanan Alman otomotiv devinin hedefinde Tesla Model 3 vardı.

GİRİŞ 11.12.2019 13:57 GÜNCELLEME 14.12.2019 17:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tesla’nın en popüler modeli olan Model 3, geçtiğimiz günlerde İsviçre’de Yılın Otomobili ödülünü kazandı. Sıfır emisyonlu model aynı zamanda “İsviçrelilerin favori otomobili” ve “İsviçre’nin en temiz otomobili” ödüllerini de aldı.

 

 

Tesla Medel 3

Volkswagen, İsviçre’de verdiği reklamlarla rakibinin bu başarısını kutlarken aynı zamanda göz dağı verdi.

 

 

Volkswagen ID.3

ID.3’ün gelişiyle rekabetin kızışacağı sinyalini veren Alman firma yayınladığı reklamda, “Sevgili Tesla Model 3, seni galibiyetinden dolayı kutluyorum.

Fakat önümüzdeki yıl rekabet çok daha güçlü olacak. Gelecek yıl görüşürüz! ID.3’ten sevgiler.” ifadelerini kullandı.

Volkswagen ID.3

Tesla’nın gerçekten de bu rekabete hazırlıklı olması gerekiyor. Geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan elektrikli hatchback modeli, versiyona göre değişmekle birlikte 300 ile 500 kilometre arası menzil sunuyor.

Avrupa pazarında önemli satış rakamlarına ulaşması beklenen ID.3'ün başlangıç fiyatının 30 bin Euro civarında olacağı açıklanıyor.

409 kilometre menzil sunan Tesla Model 3 ise 40 bin euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

YORUMLAR 2
  • Abdullah IŞIK 4 yıl önce Şikayet Et
    Önüne gelen teslaya meydan okuyor. Adam bu işin mucidi, akaryakıt baronlarını dize getirip elektrik çağını açmış, elon musk'un projelerine hayalleriniz yetişemez, 2 tane id3 ile yürüyen bilgisayar teslaya kafa tutmak da nesi?
    Cevapla
  • martli 4 yıl önce Şikayet Et
    elektrik bedavaya...
    Cevapla