Volkswagen'in Türkiye fabrikası ile ilgili yeni gelişme

Volkswagen, Türkiye'de yeni fabrika kurma kararının yeni yıla kaldığı bildirildi. Automobilwoche dergisinin kaynaklara dayandırdığı habere göre Volkswagen Grubu, fabrika için Türkiye dışında başka bir lokasyon düşünmüyor ancak şubat ayına karar vermeyi erteledi.

GİRİŞ 13.12.2019 12:13 GÜNCELLEME 13.12.2019 14:34
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Volkswagen'in Türkiye’de fabrika kurma kararının ertelendiği ve Şubat ayından önce karar vermeyeceği belirtildi. Automobilwoche dergisinin şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Volkswagen’ın Türkiye dışında yeni lokasyonları düşünmediği bildirildi.

 

 

 

Dergiye konuşan kaynak otomobil üreticisinin erteleme sonucu olarak kapasite konularıyla ilgili endişe taşımadığını ve üretim ağında yeterli arzının olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut'tan da Volkswagen açıklaması gelmişti.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut

Arda Ermut, "Manisa'da bir şirket kuruldu. Bu ve buna benzer yatırımların süreceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki sene başka yatırımlar da anons edeceğiz. Bekleme sürecine girmişti ancak lehimize sonuçlanacak." açıklamasında bulunmuştu.

YORUMLAR 42
  • hidocan 4 yıl önce Şikayet Et
    almanlarin elinde turkiyeye karsi bir kozlari kalmadı sadece yatirim yapmam ayagina yatiyorlar ama bunuda yemez turkiye artik
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    İçimden gelen ses bu firma bunca zaman gelmemiş bundan sonrada kendi bilir diyor. Gelmesin fırsat kaçtı destekler çekilsin, mecbur gelecekler yerli oto ile rekabet üzerine strateji yapan bu firmayı istemiyoruz. Dürüst değil barış harekatı tutumu iğrenç, bunların araçları alınmamalı.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de Volkswagen satışını burada fabrika kurma şartına bağlayacaksın.. bak nasıl da hizaya girerler..
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    elektrikli yapacağı söyleniyor. Yerliyi baltalar.
    Cevapla
  • Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi be ya....yakinda zaten yerli oto cikiyo ...acsanizda yerli oto karsisinda sansiniz sifir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle