2020 Opel Corsa'dan büyük başarı!

Son yıllarda bir çok ödülü PSA Grubu markalarının yeni modelleri kazanıyor. Yeni Opel Corsa 2020, AutoBest’te Avrupa'da Yılın Otomobili ödülünü kazandı. Geçen yıl AutoBest ''Avrupa’da Yılın Otomobili'' ödülünü Citroen C3 Aircross kazanmıştı.

GİRİŞ 14.12.2019 10:26 GÜNCELLEME 14.12.2019 13:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Resmi açıklamanın ise Pazartesi günü yapılması bekleniyor. Nissan Juke, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio ile Skoda Kamiq, finalde yarışmıştı. 5 otomobil de Avrupa’da Yılın Otomobili (Car of The Year) organizasyonunda ilk etapta seçilen 35 model arasında yer almıştı.

AutoBest Yılın Otomobili'ni seçmek üzere 27-28 Kasım tarihlerinde Intercity İstanbul Park Pisti’ne Avrupa’nın dört bir yanından gelen 31 kişilik Autobest jürisi, finale kalan otomobilleri test etmişti.

AutoBest, Avrupa’nın 31 farklı ülkesinden gazetecilerden oluşan jüri üyeleriyle yeni modelleri test ediyor. Kazanan otomobil “Best Buy Car of Europe 2020” olarak ödüllendiriliyor.

Uzman jüriler araçları; fiyat, servis ağı, yedek parça bulunabilirliği ve kullanım esnekliği dışında aynı zamanda tasarım ve yeni teknolojiler olmak üzere farklı kategorilerde değerlendirerek ödülün verileceği otomobili seçiyor. Bu yıl kategorilerin tamamının değerlendirilmesinin ardından Yeni Opel Corsa 2020 modeli Avrupa’da yılın otomobili olarak seçildi.

Yeni Opel Corsa, Türkiye pazarına önümüzdeki yıl gelecek. 4.06 metre uzunluğunda 55kW (75hp) ile 96kW (130hp) arasında değişen benzinli ve dizel motorlara sahip. 8 ileri otomatik şanzımanla da alınabilecek olan yeni Corsa, modern tasarımı, sürücü için  alçak oturma konumu yüksek pasif güvenlik sistemleri ile öne çıkıyor. Gelişmiş yardım sistemleri, yenilikçi bilgi-eğlence sistemi modeli rekabetçi kılacak özellikler arasında.

2020 yılı küçük otomobil sınıfında büyük bir yarışa sahne olacak. Corsa bu yarışta liste başında oynayan oyunculardan biri.

Eylül ayı sonunda Avrupa’da en çok satan ikinci model güncel Corsa olurken; dünya prömiyerini Eylül ayında IAA Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yapan Yeni Opel Corsa 2020 Almanya fiyatı 13,990 Euro olarak açıklandı. Türkiye fiyatı ise henüz belirlenmedi.

YORUMLAR 1
  • orhndmnc122113 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Peugeot 308 bundan daha güzel görünüyor :) Bu arabanın pek bir şansı yok bence.
    Cevapla